APPSC AEE Previous Papers Assistant Executive Engineer Civil, Mechanical, Electrical Question Papers Download PDF

APPSC AEE Previous Papers

APPSC AEE Previous Papers PDFs are available here!! Aspirants who are preparing for Andhra Pradesh PSC AEE Examination and are looking for APPSC AEE Previous Papers, so they can download it from here. We have updated APPSC Assistant Executive Engineer Mechanical, Civil and Electrical Model question Papers on this page for the convenience of candidates. So, you can also collect Andhra Pradesh PSC Engineer Sample Papers PDF from the links given below. Those individuals who are planning to attend for APPSC AEE Written Examination 2018 they must have accurate knowledge of the APPSC Assistant Executive Engineer Syllabus and Exam Pattern.

Through this employment notification, the officials are going to recruit various candidates for Assistant Executive Engineer (Civil/Mechanical/Agricultural) Departments. Interested candidates have applied and successfully completed the online application process before closing date. The recruitment selection process for these APPSC Engineer Jobs will be done based on the merit list got in the Computer-Based Test followed by document verification. Candidates need to prepare hard to crack the exam and to get shortlisted for the APPSC jobs. The candidates included in the syllabus of the time, and all the elements of the plan will focus on APPSC Assistant Executive Engineer Syllabus.

Candidates can easily get an idea of the upcoming examination by keenly observing the previous question papers of AEE APPSC. Therefore, the candidates are recommended to download the Andhra Pradesh PSC Engineer Sample Papers with Solutions from official portal www.psc.ap.gov.in and can boost up their preparation. To get more information about APPSC Previous Papers AEE, you need to scroll down the whole page which is well prepared by the team of indguru.com.

APPSC AEE Previous Papers

How to download APPSC AEE Previous Question Papers?

Step 1: First of all log on to the official website that is www.psc.ap.gov.in

Step 2: After reaching the homepage you need to scroll it down and then have to go to the left hand section

Step 3: Then, hit on “Old Question papers” link

Step 4: Once you hit a new page will come out along with various previous year papers link

Step 5: Choose and hit on suitable paper link and then the Question paper will appear in front of you

Step 6: At last download the question paper and take a print out of it and use it as your study material also.

APPSC AEE Previous Papers PDF

 

Assistant Executive Engineers

APPSC AEE previous papers for civil engineering PDFDownload Here
APPSC AEE previous papers for mechanical PDFDownload Here
APPSC AEE previous papers for Agricultural Engineering PDFDownload Here
APPSC AEE Previous Year Questions

Question 1: If the resultant of two equal forces has the same magnitude as either of the forces, then the angle between the two forces is

  1. 30°
  2. 60°
  3. 90°
  4. 120°

Answer: Option 4

Question 2: A body of weight W is required to move up on rough inclined plane whose angle of inclination with the horizontal is α. The effort applied parallel to the plane is given by(where μ = tanφ = Coefficient of friction between the plane and the body.)

  1. P = W tanα
  2. P = W tan(α + φ)
  3. P = W (sinα + μcosα)
  4. P = W (cosα + μsinα)

Answer: Option 3

Question 3: The angle of inclination of a vehicle when moving along a circular path _________upon its mass

  1. depends
  2. does not depend

Answer: Option 2

Check Now: APPSC One Time Registration

Question 4: The range of projectile on a downward inclined plane is __________ the range on upward inclined plane for the same velocity of projection and angle of projection.

  1. less than
  2. more than
  3. equal to

Answer: Option 2

Question 5: The velocity ratio in case of an inclined plane inclined at angle θ to the horizontal and weight being pulled up the inclined plane by vertical effort is

  1. sin θ
  2. cos θ
  3. tan θ
  4. cosec θ

Answer: Option 1

Question 6: The coefficient of restitution for elastic bodies is one.

  1. Correct
  2. Incorrect

Answer: Option 2

Question 7: The term ‘force’ may be defined as an agent which produces or tends to produce, destroys or tends to destroy motion.

  1. Agree
  2. Disagree

Answer: Option 1

Question 8: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction

Answer: Option 2

Check Now: APPSC AEE Syllabus

Question 9: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the ball with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

  1. v
  2. v/2
  3. v/4
  4. v/8

Answer: Option 2

Question 10: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.

  1. True
  2. False

Answer: Option 2

Andhra Pradesh PSC Engineer Sample Papers (In Telugu) – Download Here

APPSC AEE Previous Year Question Papers (In English) – Download Here

Final Words

To get more information about APPSC AEE Previous Papers, you need to visit the Official Link. If you are satisfied with the above mentioned information then you can book mark this webpage by using CTRL+D. If you have any query then you can ask in comment box which is provided below.

Check Also:

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *