BSNL JAO Previous Papers PDF Download Junior Accounts Officer Question Paper With Solutions

BSNL JAO Previous Papers

By practicing BSNL JAO Previous Papers, candidates can know about the difficulty level of questions which will be asked in the examination. Bharat Sanchar Nigam Ltd. (BSNL) is going to conduct exam to appoint eligible aspirants for various vacancies of Junior Accounts Officer. Thus, contenders who had applied for this recruitment and want to appear in the examination they are advised to practice BSNL JAO Question Papers every day. BSNL JAO Previous Year Question Papers will help to maintain the speed and accuracy while solving the question paper as well as help to crack the exam with good score.

Applicants are required to download BSNL Junior Accounts Officer Previous Papers with Solutions and test your preparation level. For the ease of applicants, we are also providing some question with the answers on the basis of BSNL JAO Past Year Question Papers. Candidates who want to get BSNL JAO Previous Papers Pdf directly they can go through this web page which is well created by the team of indguru.com

BSNL JAO Previous Year Papers

Candidates who are searching for BSNL Junior Accounts Officer Previous Year Question Papers they can go through the mentioned below table. Aspirants are required to select link according to subject and download BSNL Junior Accounts Officer Question Papers in PDF Format.

Subjects BSNL JAO Previous Papers
BSNL JAO General Awareness Previous Papers Download PDF
BSNL JAO Question Paper for Reasoning Download PDF
BSNL Junior Accounts Officer Question Paper for English Download PDF
BSNL JAO Previous Papers for Quantitative Aptitude Download PDF

BSNL Junior Accounts Officer Previous Year Questions with Answers

Ques 1:  If the following numbers are rewritten by interchanging the digits in tens place and hundreds place and then arranging them in the descending order. What will be the second digit of the newly formed fifth number from your right ?

479, 736, 895, 978, 389, 675

(A) 3

(B) 4

(C) 5

(D) 6

Answer: C

Ques 2:  P is 60 m South-East of Q. R is 60 m North-East of Q. Then R is in which direction of P?

(A) North

(B) North-East

(C) South

(D) South-East

Answer: A

Ques  3: If a boy walks from C, meets D followed by B, A and then E, how many metres has he walked if he has travelled the straight distance all through ?

(A) 120

(B) 150

(C) 170

(D) 230

Answer: D

Ques  4: What is the minimum distance (in metre approximately) between C and E?

(A) 53

(B) 78

(C) 92

(D) 120

Answer: C

Ques  5: Who is to the South-East of the person who is to the left of D ?

(A) A

(B) B

(C) C

(D) E

Answer: A

Check Now: BSNL JAO Syllabus

Ques  6: A man was walking in the evening just before the sun set. His wife said that, his shadow fell on his right. If the wife was walking in the opposite direction of the man, then which direction the wife was facing ?

(A) North

(B) West

(C) South

(D) East

Answer: C

Ques 7: How many ways can a batsman lose his wickets?

(a) 5

(b) 10

(c) 15

(d) 20

Answer: B

Ques 8: Corundum is a mineral of:

(a) Calcium

(b) Gold

(c) Iron

(d) Aluminium

Answer: D

Ques 9: The state which is the largest producer of tea in India:

(a) Tamil Nadu

(b) Assam

(c) Kerala

(d) Karnataka

Answer: B

Ques 10: Which of the following is issued by the President when the Parliament is not in session?

(a) Ordinances

(b) Rules

(c) Statutes

(d) Proclamation

Answer: A

Ques 11: The strength of the council of minister is fixed by the:

(a) Governor

(b) Chief Minister

(c) Parliament

(d) Constitution

Answer: B

Ques 12: Neutron was discovered by:

(a) J.J. Thompson

(b) Rutherford

(c) Bohr

(d) Chadwick

Answer: D

Ques 13: Which of the following principle is made use of in the working of an atom bomb?

(a) Thermionic emission

(b) Nuclear fusion

(c) Nuclear fission

(d) Transmutation

Answer: C

Ques 14:  ‘Palaeontology’ is the study of:

(a) Fossils

(b) Bones

(c) Animals

(d) Birds

Answer: A

Get Here Details Of: BSNL JAO Recruitment

Ques 15: Amylase acts upon:

(a) Lipids

(b) Oils

(c) Starch

(d) Glucose

Answer: C

Ques 16: The active cell division in a plant is found in the:

(a) tips of roots and shoots

(b) pith cells

(c) cells cortex

(d) internodal region

Answer: A

Ques 17: Which among the following is the antisterility vitamin?

(a) B

(b) C

(c) D

(d) E

Answer: D

Ques 18: In which year the Indian National Congress was formed?

(a) 1811

(b) 1858

(c) 1885

(d) 1895

Answer: C

Must Read – How to Crack any Government Exam

Ques 19: The leader of Cochin who fought with Velu Thampi Dalwa aganist the British:

(a) Kunhali Maracker

(b) Paliath Achan

(c)Pazhassi Raja

 (d) Chirakkal Raja

Answer: B

Ques 20: The first Viceroy of British India:

(a) Lord Cornwallis

(b) Lord Ripon

(c) Lord Canning

(d) Lord Dalhousie

Answer: C

Ques 21: Who was the first king presided the court of Kanauj?

(a) Samudra Gupta

(b) Chandragupta

(c) Harsha

(d) Kanishka

Answer: D

BSNL JAO Exam Pattern

Applicants must have updated BSNL Junior Accounts Officer Exam Pattern to know the paper wise marking scheme. Thus, here you can get exam pattern here.

  • Bharat Sanchar Nigam Ltd JAO Written Exam consists 2 papers – Paper I and Paper II.
  • BSNL JAO Exam is an Objective Type Exam.
  • In BSNL JAO Paper – I, questions are asked from English, Aptitude and General Awareness.
  • While in BSNL Jr Accounts Officer Paper – II, questions are asked from Financial Management, Cost Accounting, and Commercial Laws subjects.
  • BSNL JAO Exam organized for total 450 Marks.
Paper Name of the Subjects Type of the Exam Marks Duration Time
Paper – II English Objective Exam 100 M 3 Hours
Quantitative Aptitude/ General Awareness Objective Type 50 M
Paper – II Fiancial Management/ Cost Accounting/ Tax and Commercial Laws Multiple Choice Type 300 M 3 Hours
Total 450

Official Link for BSNL JAO Previous Papers

Essential Note

On this web page, we have provided direct links for BSNL JAO Previous Papers for your ease. Candidates can also go through the Official Link to get more details. To obtain upcoming information you can also bookmark this web portal by using ctrl+d.

Check Also: BSNL JAO Admit Card

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *