Canara Bank SO Previous Papers Download Specialist Officers Solved Exam Model/Sample Papers

Canara Bank SO Previous Papers

Candidates who are preparing for Canara Bank exam for Specialist Officers position must be looking for Canara Bank SO Previous Papers and exam pattern to make their preparation strong. Candidates, who are seeking latest government jobs in banking sector and have applied for Canara Bank SO Recruitment, may download Solved Exam Model and Sample Papers for their upcoming Specialist Officers.  You may also get the list of Canara Bank SO previous exam papers for the years 2014, 2015 and 2016 at the official website www.canarabank.com. Canara Bank SO Old Papers will be very helpful for the candidates during their written exam Preparation. For more details regarding Canara Bank SO Previous Papers 2017, go through below section of page that is well maintained by the dedicated and committed team members of indguru.com

Canara Bank SO Exam Syllabus

Candidates who are preparing for SO exam must know the syllabus for Specialist Officers position. Without knowing syllabus candidate is unable to make time table, so know make your schedule according to it and give more time to those sections that are important and carry more marks.

  • Reasoning
  • Quantitative Aptitude
  • English Language
  • General Awareness

Know In Details AboutCanara Bank SO Syllabus

Canara Bank Specialist Exam Pattern

Following are the subjects and no of questions from each subject that will come in exam. For Specialist Officer Exam, negative marking will be done that is for every wrong answer in Objective Test marks will be deducted. Total marks allotted for Group Discussion and for Interview are 100 each.

Subjects No of Questions Marks Duration
Professional Knowledge in the area of specialization 50 100 2 Hours
Test of English 50 50
Latest Developments in Banking Industry 50 50
Total (Total Weighted Score) 150 200

Get Details About – Canara Bank Specialist Officer Recruitment

Specialist Officers Exam

Candidates who are preparing for SO exam must know about it. Specialist Officers Exam is conducting in three stages, first stage of exam is preliminary exam that is conducted through online mode. Applicants, who get qualified in this round, need to undergo second stage that is mains exams which will also be conducted through online mode. At last final selection of candidates will be done on the basis of performance in interview round as candidates who will qualify in both the rounds will be called for interview. On the basis of performance in interview round and documents verification candidate will get appointed in Canara Bank.

Check Here – Tips to Reduce Negative Marking in Exams 

Canara Bank SO Previous Years Papers

Canara Bank Model Question Papers for Specialist Officer Will helps you to get the knowledge about the Canara Bank Exam Questions asked exams. With the help of these Canara Bank Specialist Officer Sample Model Papers, candidates are able to assume what type of questions asked in SO Exam conducted by Canara Bank. So go through it as it will definitely help you in exam.

Question 1: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: 16  

Question 2: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: 70%

Question 3: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 42, 33

Question 4: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: 20

Question 5: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

  1. Rs. 4991
  2. Rs. 5991
  3. Rs. 6001
  4. Rs. 6991

Answer: Rs. 4991

Question 6: Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Answer: Erin and her parents live in an apartment

Question 7: Choose the word which is different from the rest.

  1. Chicken
  2. Snake
  3. Swan
  4. Crocodile
  5. Frog

Answer: Chicken

Question 8: Choose the word which is different from the rest.

  1. Kiwi
  2. Eagle
  3. Emu
  4. Ostrich

Answer: Eagle

Question 9: Choose the word which is different from the rest.

  1. Rigveda
  2. Yajurveda
  3. Atharvaveda
  4. Ayurveda
  5. Samveda

Answer: Ayurveda

Question 10: Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A?

  1. Rs. 4, Rs. 23
  2. Rs. 13, Rs. 17
  3. Rs. 15, Rs. 14
  4. Rs. 17, Rs. 13

Answer: Rs. 13, Rs. 17

Question 11: A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

  1. 8
  2. 12
  3. 16
  4. 24

Answer: 8

Question 12: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: largest railway station

Question 13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Africa

Question 14: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: Diphu, Assam

Question 15: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

  1. copper
  2. magnesium
  3. iron
  4. calcium

Answer: magnesium

Question 16: Which of the following is used in pencils?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Charcoal
  4. Phosphorous

Answer: Graphite

Question 17: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: Mercury

Question 18: A BI reporting system does not ________ .

  1. create meaningful information
  2. deliver information to users on a timely basis
  3. use statistical procedures to predict future events
  4. use disparate data sources

Answer: use statistical procedures to predict future events

Question 19: Which of the following are not done by Business Intelligence (BI) systems?

  1. Analyze past and current activities only
  2. Process and record transactions only
  3. Both of the above are correct.
  4. Neither of the above is correct.

Answer: Process and record transactions only

Question 20: The “curse of dimensionality” relates to which problem of using operational data for BI reporting?

  1. Dirty data
  2. Inconsistent data
  3. Too much data
  4. Non-integrated data

Answer: Too much data

Canara Bank SO Previous Papers

Note

Go through above provided link to get Canara Bank SO Previous Papers. You can also join us on Facebook or Google + for latest updates. For any query or any suggestions related to this comment us below provided comment box our team will soon reply towards it.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY