Kakatiya University Previous Question Papers | Last 5 Years All (UG, PG, Diploma) Courses Question Papers PDF

Kakatiya University Previous Question Papers

Check Kakatiya University Previous Question Papers and get an idea about the exam paper!!! Students who have enrolled for UG, PG, Diploma Courses under the Kakatiya University and preparing for the respective examination can check Last 5 Years Question Papers PDF from here. Kakatiya University sample papers helps you to know the about pattern and types of questions asked in the exam. Students who want to qualify the examination with good marks, musty refer Kakatiya University Previous Question Papers for better preparation.

You can download the Kakatiya University Previous model Papers through the official site by following the directives given below. Even we have well designed this page Kakatiya University Previous Question Papers PDF for your convenience, so that you get papers in single hit from here only. Applicants if you want to get Kakatiya University Previous Question Papers directly must go through this page which is well created by the team member of indguru.com.

Kakatiya University  Previous Question Papers

Kakatiya University Previous Question PapersDirect link
Kakatiya University  PGCET Previous Question Paper IHit Here
Kakatiya University  PGCET Previous Question Paper IIHit Here
Kakatiya University  PGCET Previous Question Paper IIIHit Here
Kakatiya University  PGCET Previous Question Paper (Electronics and Communication)Hit Here
Kakatiya University  PGCET Previous Question Paper (Civil)Hit Here

 Check Here: Kakatiya University Previous Question Papers

Significance of Kakatiya University Last Year Question Papers

Check benefits of Kakatiya University Exam Previous Question Papers make use of it in following ways-

  • Kakatiya University exam paper with Answers helps applicants to get an idea about the exam paper and format.
  • Kakatiya University last year paper will let you know the types of question asked in the exams.
  • Solving Kakatiya University Previous year solved papers daily you will be more efficient after.
  • As per Kakatiya University last year Question Papers you can make strategy completing the exam more effectively.
  • Daily practice with Kakatiya University last year exam paper will increase your efficiency and accuracy.
  • Those who attempting the exam for the first time under this University, for them Kakatiya University last year Question Papers is the best study material.
Kakatiya University Question and Answer

Question 1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: A

Question 2: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: D

Question 3: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer:  B

Read Now: Preparation Tips For Written Exams

Question 4: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: A

Question 5: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: B    

Question 6: Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: A

Read Now: Kakatiya University Syllabus

Question 7: Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: C

Question 8: Pa (Pascal) is the unit for

  1. thrust
  2. pressure
  3. frequency
  4. conductivity

Answer: B

Question 9: Metals are good conductors of electricity because

  1. they contain free electrons
  2. the atoms are lightly packed
  3. they have high melting point
  4. All of the above

Answer: A

Question 10: Pick out the scalar quantity

  1. force
  2. pressure
  3. velocity
  4. acceleration

Answer: B

How to Download Kakatiya University Previous Question Papers?

Step 1: Students who want to download Kakatiya University Question Papers are required to go through official site that is kakatiya.ac.in.

Step 2: From the home page, follow academics and hit on courses and syllabus link form the drop down list.

Step 3: Now select the suitable link of Kakatiya University Exam model papers.

Step 4: New page appears having various link of Kakatiya University exam Question Papers.

Step 5: Applicants can select the respective Kakatiya University Exam sample papers link.

Step 6: At last, download it or take out the printed copy of Kakatiya University model papers and start preparation accordingly.

Note

Applicants can hit the Official Link, if they want to get Kakatiya University Previous Question Papers directly. For any latest updates must bookmark this site by pressing ctrl+d key, you can keep visiting to our site regularly for instant access.

Check Related Links:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *