Railway Group D Previous Year Paper| RRB/RRC Group D Exam Solved Model/ Sample Papers Question/Ans PDF

Railway Group D Previous Year Paper

It is not easy task to crack Railway Group A, B, C, D and other Examination but Railway Group D Previous Year Paper can assist you to do it well. Thus applicants, applied for Railway Group D Vacancies and going to appear in the exam can acquire help of Railway Group D Previous Question Paper. Railway Group D Sample Papers and Railway Group D Exam Solved Paper can help you to understand the question theme. You can increase your speed and accuracy to solve the examination with the help of it.

Contenders can download Railway Group D Exam Question and Answer Paper PDF via going through the official website also. To acquire more details related to RRB/RRC Model Papers, contenders can press the direct link of the site presented at the page of indguru.com for your comfort. Railway is going to conduct the written exam now and qualified contenders will go for Document verification followed by a Medical test later. To qualify the examination, you must do practice well which can you do with the help of Railway Group D Previous Year Paper, so have a look and grab details.

Railway Group D Exam Question and Answer Paper

Here on this page, our team is going to provide questions asked in “Railway Group D Last Year Question Paper”. With the help of Railway Group D Previous Year Paper, you can acquire the estimated idea of the questions asked in upcoming examination. So what are you waiting for? Grab the entire details as soon as possible!!

Question 1: Chauri Chaura incident took place on–

  1. February 5, 1922
  2. January 5, 1921
  3. March 5, 1923
  4. April 10, 1924

Answer: a)

Question 2: Rana Sangha was defeated by Babur in 1527 in the battle of–

  1. Panipat
  2. Haldtghat
  3. Chausa
  4. Khanwa

Answer: d)

Read Here: Tips to Crack Railway Online Test

Question 3: Treaty of Salbai took place in the year–

  1. 1780
  2. 1781
  3. 1782
  4. 1783

Answer: c)

Question 4: ‘Ramacharitmanas’ was written by–

  1. Tulsidas
  2. Namdev
  3. Gyandev
  4. Kabir

Answer: a)

Question 5: The famous Bengali novel ‘Pather Dabi’ was written by–

  1. Bankim Chandra Chattopadhyay
  2. Sarat Chandra Chattopadhyay
  3. Bibhuti Bhusan Bandyopadhyay
  4. Rabindranath Tagore

Answer: b)

Question 6: In which year of First World War Germany declared war on Russia and France?

  1. 1914
  2. 1915
  3. 1916
  4. 1917

Answer: a)

Question 7: India has largest deposits of ____ in the world.

  1. gold
  2. copper
  3. mica
  4. None of the above

Answer: c)

Check Here: Last Minute Tips To Crack Railway Exams

Question 8: The scheme of implementing 2 crore LPG connections given under Pradhan Mantri Ujjwala Yojana across how many districts?

  1. 480
  2. 600
  3. 520
  4. 620

Answer: b)

Question 9: Which two countries decided to strengthen their military cooperation and to pursue a strategic partnership for ensuring regional peace and stability?

  1. India & Russia
  2. India & Japan
  3. Japan & Russia
  4. Japan & Netherlands

Answer: b)

Question 10: The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

  1. zones of climate
  2. zones of oceans
  3. zones of land
  4. zones of cyclonic depressions

Answer: a)

Question 11: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

  1. 100 kmph
  2. 110 kmph
  3. 120 kmph
  4. 130 kmph

Answer: c)

Check Here: Railway Exam Books

Question 12: A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

  1. 145º
  2. 150º
  3. 155º
  4. 160º

Answer: c)

Question 13: The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

  1. 16 cm
  2. 18 cm
  3. 24 cm
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: b)    

Question 14: 617 + 6.017 + 0.617 + 6.0017 =?

  1. 2963
  2. 965
  3. 6357
  4. None of these

Answer: c)

Question 15: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: d)

Must Check: Railway Current Affairs

Question 16: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Answer: b)

Question 17: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

  1. Tin
  2. Mercury
  3. Lead
  4. Zinc

Answer: b)

Question 18: The element common to all acids is

  1. Hydrogen
  2. Carbon
  3. Sulphur
  4. Oxygen

Answer: a)

Question 19: Carbon, diamond and graphite are together called

  1. Allotropes
  2. Isomers
  3. Isomorphs
  4. Isotopes

Answer: a)

Read Here: How to Study without Distractions?

Question 20: Potassium nitrate is used in

  1. Medicine
  2. Fertiliser
  3. Salt
  4. Glass

Answer: b)

Railway Group D Exam Pattern

Contenders going to appear for written examination on scheduled date must have proper knowledge of RRC Group D Syllabus and exam pattern. With the intention of assisting contenders, we are providing detailed “Railway Recruitment Board Exam Pattern” at the beneath section.  Contenders are informed that they have answer the questions asked from the subjects General Knowledge, Arithmetic Ability, General Intelligence and General Science. There will be 100 questions which you have to solve within 90 Minutes as per the norms. There will be 1/3 of the mark deducted for each wrong answer.

Name of ExamName of SubjectMarksTime Duration
Written TestGeneral Knowledge2090 Minutes
Arithmetic Ability25
General Intelligence25
General Science30
Total100

Tips to Crack Railway Group D Exams

Apart from “RRB Group D Previous Year Question Paper”, candidates are required to have knowledge of syllabus and exam pattern. We are providing some tips here to crack the examination with the help of Railway Group D Previous Year Paper. Applied contenders for RRC Group D Recruitment 2017 and going to appear for the upcoming examination must check the below segment, so please have a look!!

Proper RRB Group D Study Material

Contenders must have proper study material to study for the examination. Contenders can download their syllabus and exam pattern for Upcoming Railway Recruitment 2017–2018 by connecting with us. Applicants must collect proper study material first and afterwards start preparation of the examination.

Check RRC Group D Previous Year Question Paper

After the completion of study through the syllabus, you need to download or purchase Railway Group D Previous Year Paper. Candidates must know that Railway Group D Previous Solved Paper can help them to know about the questions and marking scheme of the upcoming examination.

Interpret RRB Group D Solved Papers

After the completion of study through Railway Group D Previous Year Paper, contenders must go for checking solved papers. RRC Group D Exam Solved Papers can help you to understand the way of answering questions. This is the best way to score high rank in the examination, so please check it once.

Concentrate of your Weak Topics or Subjects

Contenders are required to study through the Railway Group D Previous Year Paper , contenders must tick or write their weak topics on paper. Afterwards do preparation of those topics daily and try to improve it soon.

Read Here – Tips to Reduce Negative Marking in Exams

Benefits of Railway Group D Exam Model Paper

Contenders are informed that how can Railway Group D Previous Year Paper help them to crack the railway examination. Here, we are offering some points which can be proved helpful to understand the benefits of the Railway Group D Previous Year Paper, so have a look!!

  • Railway Group D Previous Year Paper helps you to make strategy to solve whole paper on time.
  • With the help of Railway Group D Previous Year Paper you will be able to score good marks by preparing the high scoring topics well.
  • Railway Group D Previous Year Paper can help you to understand the marking scheme and which type of questions come in examination details.
  • Railway Group D Previous Year Paper can improve your speed and accuracy.

Important Note:

Contenders can collect more information about Railway Group D Previous Year Paper by going through the Official Website of the organization. Contenders can connect with our portal by following us on Facebook and Google Plus or pressing CTRL + D also for latest updates of Railway Group D Previous Year Paper.

Check Below Given Links:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *