Download RBI Assistant Previous Papers Pdf Prelims, Mains Sample Questions With Solutions For Exam Preparation

RBI Assistant Previous Papers

Solving RBI Assistant Previous Papers regularly is the best way to prepare for RBI Assistant Prelims & Mains Examination, so must download RBI Assistant Sample Question Papers with Solutions with the help of direct link available here. Qualifying RBI examination is not an easy, participants must require best study material and strategies to qualify the exam. Candidates who want to grab the Assistant jobs in RBI to qualify the exam with good marks and being tough competitors for other candidates. Aspirants have to implement various methodologies to overcome from all the problems coming during exam preparation.

For Exam Preparation, one must refer RBI Assistant Previous Questions Papers Pdf with Solutions as it helps to make practice more effective and also strengthens the preparation. To crack the exam easily must practice with RBI Assistant last year papers. So must download the Previous Papers for RBI Assistant through online mode. Applicants, to get RBI Assistant Previous Papers directly must scroll down below structured page which is well furnished by the team member of indguru.com.

RBI Assistant Previous Papers PDF

Now doubt that RBI Assistant Prelims Previous Papers is the best study material through applicants learned a lot new things. Daily practice RBI Assistant Sample Question Papers is the best mode of preparation, as it makes you preparation more effective and you will be able to solve any level of paper either its easy or hard.

RBI Assistant Previous Papers 2012Get PDF
RBI Assistant Previous Papers 2013Get PDF
RBI Assistant Previous Papers 2014Get PDF
RBI Assistant Previous Papers 2015Get PDF

Benefits of RBI Assistant Previous Papers

Here we have discussed some points and facts regarding importance of RBI Assistant Previous Papers PDF free download

  • With the help of RBI Assistant Previous Papers with Solutions PDF, one will get an idea about the Exam structure.
  • Through RBI Assistant Previous year Papers, applicants will know which types of question will be asked in the exam
  • RBI Assistant Previous Question Papers strengthens the preparation.
  • By solving RBI Assistant Previous Exam Papers daily, one will be more efficient accurate.
  • RBI Assistant Previous year question Papers helps in boosting the speed as well as knowledge of the participants.
  • RBI Assistant Exam Previous Papers one can also analyze their preparation level hence they will know what they have prepared or what is left to be prepared.
  • Daily practicing through RBI Assistant Question Papers through also helps to make strategy for attempting exam
  • With the help of RBI Assistant Old Question Papers you can also planned how to manage the time so that you can complete the exam on time.

Get Here: RBI Assistant Recruitment Details

RBI Assistant Question and Answers

Below provided Question and Answers will helps you to know that which types of question are generally asked in the exam so that you can prepare accordingly to score high marks.

Question 1: Golf player Vijay Singh belongs to which country?

  1. USA
  2. Fiji
  3. India
  4. UK

Answer: 2

Question 2: Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as

  • Letter of Credit (L/C)
  • laissezfaire
  • inflation
  • None of the above

Answer: 1

Question 3: First Afghan War took place in

  • 1839
  • 1843
  • 1833
  • 1848

Answer: 1

Question 4: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  • Sutlej and Beas
  • Jhelum and Chenab
  • Ravi and Chenab
  • Ganga and Yamuna

Answer: 2

Question 5: The Battle of Plassey was fought in

  • 1757
  • 1782
  • 1748
  • 1764

Answer: 1     

Check Now: RBI Assistant Syllabus

Question 6: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  • military affairs
  • the state treasury
  • the royal household
  • the land revenue system

Answer: 1

Question 7: The name of the Laccadive, Minicoy and Amindivi islands was changed to Lakshadweep by an Act of Parliament in

  • 1970
  • 1971
  • 1972
  • 1973

Answer: 4

Question 8: The power to decide an election petition is vested in the

  • Parliament
  • Supreme Court
  • High courts
  • Election Commission

Answer: 3

Question 9: The present Lok Sabha is the

  • 13th Lok Sabha
  • 14th Lok Sabha
  • 15th Lok Sabha
  • 16th Lok Sabha

Answer: 4

Question 10: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?

  • Tubby
  • Stodge
  • Helium Bat
  • Stumpy

Answer: 4

Read Now: Preparation Tips For Written Exams

Question 11: Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?

  • Canada
  • Sri Lanka
  • Zimbabwe
  • East Africa

Answer: 2

Question 12: Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?

  • Two
  • Three
  • Four
  • Eight

Answer: 3     

Question 13: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  • 7
  • 10
  • 12
  • 13

Answer: 2     

Question 14: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  • 20
  • 22
  • 23
  • 26

Answer: 2

Question 15: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  • 12
  • 14
  • 27
  • 53

Answer: 2

Question 16: Which word does NOT belong with the others?

  • parsley
  • basil
  • dill
  • mayonnaise

Answer: 4

Want to Know? Best Tips to Crack Online Exam

Question 17: Which word does NOT belong with the others?

  • tyre
  • steering wheel
  • engine
  • car

Answer: 4

Question 18: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  • JAK
  • HAL
  • HAK
  • JAI

Answer: 1

Question 19: CMM, EOO, GQQ, _____, KUU

  • GRR
  • GSS
  • ISS
  • ITT

Answer: 3

Question 20: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  • CMN
  • UJI
  • VIJ
  • IJT

Answer: 3

RBI Assistant Exam Pattern

RBI Assistant Prelims Exam Pattern 2017

S.NOType of ExamSubjectsNo.of QuestionsMarksDuration
1Objective testEnglish30301 Hour
2Numerical Ability3535
3Reasoning Ability3535
Total100100

RBI Assistant Mains Exam Pattern

S.NoType of ExamSubjectsNo.of QuestionsMarksDuration
1Objective TypeReasoning40402 Hrs
2English Language4040
3Numerical Ability4040
4General Awareness4040
5Computer Knowledge4040
Total200200

Note

So that’s all about the RBI Assistant Previous Papers!!! Hope you are satisfied with this page, but still if you want to grab more details regarding exam must go through the official link which is well highlighted above. For any query you must leave a comment on below commenting box, we will surely provide best solution.

Check Here: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *