TNPSC Group 2 Model Question Paper In Tamil/English, Previous Papers With Answer PDF Download

TNPSC Group 2 Model Question Paper

TNPSC Group 2 Model Question Paper guide the applicants how to prepare well for the Tamil Nadu PSC Exam. Candidates who had applied Tamil Nadu Public Service Commission Group 2 Recruitment are advised to download TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers in Tamil as well as English from this single page. TNPSC Group 2 Exam Model Question Paper will help the aspirants to know the exam structure, thus here we have provided direct link to get TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers in English Pdf Free Download. Not only, TNPSC Group 2 Question Paper with Answers in Tamil 2018 but also TNPSC Group 2 A Model Question Paper will help the applicants for scoring good marks. Candidates may get TNPSC Group 2 Previous Year Question Paper with Answers in Tamil Pdf directly from this web page.

Tamil Nadu Public Service Commission conducts exam for the appointment of eligible candidates on Group II Vacancies. Many candidates apply for this TNPSC Group 2 Examination every year. Thus, aspirants need to practice very hard to score good marks and give competition to other candidates. This can be possible with TNPSC Group 2 Question Paper 2018/ TNPSC Group 2 Mains Question Paper, so must get form below links. In order to collect TNPSC Group 2 Question Paper With Answers In English, appliers are required to go through this page which is well prepared by the team of indguru.com.

TNPSC Group 2 Question Paper

Tamil Nadu Public Service Commission recruits various candidates for Group 2 vacancies. TNPSC had recently released Group 2 Vacancies. Huge number of candidates had applied for this recruitment and want to TNPSC Jobs. Now all candidates are in search of TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In Tamil Pdf Free Download. Thus, applicants who are looking for TNPSC Group 2 Question Paper With Answers In Tamil and TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In English can go through this web page. Therefore to help all applicants we are providing TNPSC Group 2 Question Paper 2018 and question of TNPSC Group 2 Main Exam Question Paper. Have a look!!

TNPSC Group 2 Previous Year Question Paper

TNPSC Group 2 Question Paper With AnswersDirect Links for TNPSC Group 2 Question Paper 2018
TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In Tamil Pdf- 2009Download PDF
TNPSC Group 2 Model Question Paper In Tamil- 1996Download PDF
TNPSC Group 2 Mains Model Question Paper- 2000Download PDF
TNPSC Group 2 Question Paper With Answer- 2007Download PDF
TNPSC Group 2 Main Exam Model Question Paper-2010Download PDF
TNPSC Group 2 Model Question Paper 2018- 2011Download PDF
TNPSC Group 2 General English Question Paper With Answers- 2012Download PDF

TNPSC Group 2 Previous Years Questions with Answers

On the basis of TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In Tamil 2018 and TNPSC Group 2 Model Question Paper With Answers In English Pdf here we are providing some questions with the answers. Candidates can try to solve it to test their knowledge.

Question:1) In India, which one of the following States has the largest inland saline wetland?

  1. Gujarat
  2. Haryana
  3. Madhya Pradesh
  4. Rajasthan

Answer: D

Question:2) Consider the following countries:

  1. Australia
  2. Namibia
  3. Brazil
  4. Chile

Through which of the above does the Tropic of Capricorn pass?

  1. 1 only
  2. 2, 3 and 4
  3. 1, 2 and 3
  4. 1, 2, 3 and 4

Answer: D

Check Now: TNPSC Group 2 Syllabus

Question:3) In India, the ports are categorized as major and non-major ports. Which one of the following is a non-major port?

  1. Kochi (Cochin)
  2. Dahej
  3. Paradip
  4. New Mangalore

Answer: B

Question:4) In which one of the following places is the Shompen tribe found?

  1. Nilgiri Hills
  2. Nicobar Islands
  3. Spiti Valley
  4. Lakshadweep islands

Answer: B

Question:5) When a gas is turned into a liquid, the process is called

  1. condensation
  2. evaporation
  3. deposition
  4. sublimation

Answer: A

Question:6) Which of the following is most likely to cause a rise in the average temperature of earth’s atmosphere in future?

  1. Atomic warfare
  2. CO2 from fossil fuels
  3. Dust clouds from valcanoes
  4. Depletion of earth’s ozone layer

Answer: B

Question:7) Which of the following items will be attracted to the north pole of a permanent magnet by a magnet force?

  1. The north pole of another permanent magnet
  2. A piece of iron that is not a permanent magnet
  3. A positively charged glass rod
  4.  A negatively charged rubber rod

Answer: B

Check Here: Best TNPSC Coaching Centres In Chennai

Question:8) Arya Samaj was started by

  1. Swami Vivekananda
  2. Raja Ram Mohan Roy
  3. Swami Dayanand Saraswati
  4. Gopal Krishna Gokhale

Answer: C

Question:9) Which of the following was a recommendation of Hunter’s Commission?

  1. Women’s education
  2. New regulation for the organized senates system
  3. Gradual withdrawal of state support from higher education
  4. Introduction of civic education at college and university level

Answer: A

Question:10) The theory of economic drain of India during British imperialism was propounded by

  1. M. K. Gandhi
  2. Jawaharlal Nehru
  3. Dadabhai Naoroji
  4. R. C. Dutt

Answer: C

Question:11) Who amongst the following was involved in the Alipore Bomb case?

  1. S. N. Banerjea
  2. Bipin Chandra Pal
  3. Jatin Das
  4. Aurobindo Ghosh

Answer: C

Read Now: Preparation Tips For Written Exams

Question:12) Which of the following was not founded by Dr.B. R. Ambedkar?

  1. Deccan Education Society
  2. Samaj Samata Sangh
  3. Peoples Education Society
  4. Depressed Classes Institute

Answer: A

Question:13) Where is the famous Virupaksha temple located?

  1. Bhadrachalam
  2. Chidambaram
  3. Hampi
  4. Srikalahasti

Answer: C

Question:14) When you travel in certain parts of India, you will notice red soil. What is the main reason for this colour?

  1. Abundance of magnesium
  2. Accumulated humus
  3. Presence of ferric oxides
  4. Abundance of phosphates

Answer: C

Question:15) விஜயநகரப் பேரரசை நிறுவியவர்

  1.  விஜய ராயர்
  2. இரண்டாம் ஹரிஹரர்
  3. ஹரிஹரர், புக்கர்
  4. இரண்டாம் புக்கர்

Answer: C

Question:16) ஹம்பி எனப்படும் விஜயநகரம் அமைந்திருக்கும் நதிக்கரை

  1. துங்கபத்ரா
  2. காவேரி
  3. கோதாவரி
  4. கிருஷ்ணா

Answer: A

Must Read – How to Crack any Government Exam

Question:17) ஆரிய சமாஜ இயக்கத்தை தொடங்கியவர்

  1. ரவீந்திர நாத் தாகூர்
  2. சுவாமி தயானந்தர்
  3. ராஜாராம் மோகன் ராய்
  4. கேசாப் சந்திர சென்

Answer: B

Question:18) ஆரியர்களைப் பற்றி எது சரியான தகவல்?

  1. இவர்களுக்கு பசு புனிதமான வடிவம்
  2. மாடு மேய்ப்பது இவர்களின் முக்கியத் தொழில்
  3. இவர்கள் மத்திய ஆசியாவிலிருந்து வந்தவர்கள்
  4. இவை அனைத்துமே சரி

Answer: D

Question:19) ஜஸியா வரியை அறிமுகப்படுத்தியவர்

  1. அவுரங்கசீப்
  2. அலாவுதீன் கில்ஜி
  3. அக்பர்
  4. ஜஹாங்கீர்

Answer: B

Question:20) மன்சப்தாரி முறையை அறிமுகப்படுத்தியவர்

  1. அக்பர்
  2. பாபர்
  3. அலாவுதீன் கில்ஜி
  4. ஷெர்ஷா சூரி

Answer: A

Want to Know? Best Tips to Crack Online Exam

TNPSC Group 2 Exam Pattern

TNPSC Group 2 Preliminary Exam Pattern

  • TNPSC Group 2 exam is Objective Type.
  • In this Scheme Two types of question papers will be set. One is General Studies, Aptitude and Mental Ability Test and second one is General Tamil / General English.
  • The duration of exam will be 03 hours.
  • The exam will be conducted for total 300 marks.
  • Minimum qualifying marks is 90.
Subject DurationMaximum
Marks
Minimum
Qualifying
marks
Pre Written Examination (Single
Paper) General Studies
(Degree Standard) (75 items)
Aptitude and Mental Ability Test
(S.S.L.C. Std.) (25 items)
+
General Tamil / General English
(S.S.L.C. Std.) (100 items)
3 Hours150
+
150= 300
90

TNPSC Group 2 Main Exam Pattern

  • Candidates who will qualify the TNPSC Group 2 Pre Exam they will be called for Mains Exam.
  • Group 2 Exam is descriptive paper.
  • The exam will be conducted for total 340 marks
  • Candidates have to attain minimum 102 marks to qualify the exam.
Subject DurationMaximum
Marks
Minimum
Qualifying marks for
selection for all
communities
  • Main Written Examination
    General Studies
    (Degree Standard)
    (Descriptive Type)
  • Interview and Record
3 Hours
  • 300
  • 40
102
Total3 Hours340
Key Tactics for Tamil Nadu PSC Exam

Candidates who are wondering for preparation tips are on right place. Here we are providing you best tips to crack TNPSC Exam. First of all if you think time is less, do not panic. You need to set your goal and stick to it. Let’s have look at framed below tips:

  • Applicants are required to know about syllabus of exam and make a strong grip on weak subjects to score good marks.
  • To understand the level of difficulty and which type of questions will be asked in next examination must solve TNPSC Model Question Paper Group 2.
  • You have to select best TNPSC Exam Books.
  • Aspirants must have balance between speed and accuracy while solving the problem. For this, you can take help from TNPSC Group 2 Non Interview Posts 2018 Model Question Paper.
  • Any problem can be tackled in number of ways. So being innovative and intuitive also helps to reach the correct option quickly.
  • Contenders make self written notes. Study from your own notes is faster, easier and more useful.
  • You can get excellent TNPSC Group 2 Previous Year Question Paper With Answers In English Pdf online. It helps you to make strategy and crack this exam.

Official Link for TNPSC Group 2 Model Question Paper

Significant Note

On this web page we provided complete details regarding TNPSC Group 2 Model Question Paper. Willing candidates can also go through the Official Link to get TNPSC Group 2 Model Question Paper PDF. To collect upcoming details about TNPSC Group 2 Exam Model Question Paper With Answers In Tamil PDF candidates can bookmark this web portal by pressing ctrl+d.

Check Also:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *