TNPSC Group 2A Model Question Paper (GK/English) With Answers PDF In Tamil Download www.tnpsc.gov.in

TNPSC Group 2A Model Question Paper

Get direct link to download TNPSC Group 2A Model Question Paper from here!!! Tamil Nadu Public Service Commission is going to conduct the written examination to fill up vacant Assistant, Accountant, Steno-Typist and Personal Clerk jobs in the department. Those who are going to participate in the exam to grab concerned jobs must need to perform well, in this TNPSC group 2A model question paper pdf will help you in better preparation.

So must refer TNPSC group 2A model question paper in Tamil for make preparation more effective. You can also get exam papers with the help of TNPSC group 2A model question paper download link. Applicants if you want to get TNPSC Group 2A Model Question Paper directly then must go through this page which is well created by the team member of indguru.com.

TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answers in Tamil PDF

TNPSC Group 2A Question Papers YearTNPSC Question Papers direct link
For Tamil , English & General Studies
1996Press Here Download
2000Press Here Download
2007Press Here Download
2009Press Here Download
2010Press Here Download
2011Press Here Download
2012Press Here Download

 TNPSC Group2A Model Question Paper With Answers In Tamil

TNPSC group 2A English Model Question Download Now
TNPSC Economics and Commerce Model Qustion Paper With Answers Part –IGet PDF
Tnpsc Economics and Commerce Model Qustion Paper With Answers Part –IIGet PDF
Tnpsc Group, 2A, Vao Exam – Polity Model Question PaperGet PDF
Tnpsc Group 2A, Vao – Geography Model Question PaperGet PDF

Significance of TNPSC Group 2A Exam Model Question Paper

  • With the help of TNPSC group 2A model question paper in English applicants can easily get an idea about the exam structure.
  • Through TNPSC group 2A non interview post model question paper, applicants will know about the types of question asked in the exam.
  • Even though, daily practicing with TNPSC group 2A general English model question paper will make you more efficient in terms of knowledge
  • If you have an idea about the TNPSC group 2A model question paper 2018 pdf, you can easily make strategy to attempt the exam.
  • Somehow it can be possible that question will asked for TNPSC group 2A model question paper 2018
  • If you solve daily TNPSC group 2A model question paper free download, your speed will be boost up and you can easily complete the exam on time.

TNPSC Group 2A Model Question Paper with Answers in Tamil

Question 1: This state bans Polyvinyl Chloride (PVC) in carry bags.

  • Chhattisgarh
  • Haryana
  • Rajasthan
  • Bihar

Answer: 1

Question 2: Which state Government approves Rs 2,195 crores for infrastructure schemes?

  • Kerala
  • Madhya Pradesh
  • Tamil Nadu
  • Odisha

Answer: 2

Question 3: Mukhyamantri Samoohik Vivaah Yojana was launched in __________.

  • Uttar Pradesh
  • Manipur
  • Telangana
  • Madhya Pradesh

Answer: 4

Check Here: TNPSC Coaching Centres In Chennai

Question 4: Who is selected as the 14th President of India?

  • Ram Nath Kovind
  • Suresh Kumar
  • Rajesh kumar
  • Meira kumar

Answer: 1

Question 5: Who approves 20 lakh houses for urban poor approved under PM Awas Yojna recently?

  • Shri Venkaiah Naidu
  • Shri Arun Jaitley
  • Shri Naveen Patnaik
  • Shri Suresh Menon

Answer: 1

Question 6: This ministry launched the Mission Retro-Fitment recently.

  • Ministry of Rural Development
  • Ministry of Railways
  • Ministry of Consumer Affairs
  • Ministry of External Affair

Answer: 2

Question 7: How many agreements signed during 14th India-EU Summit in New Delhi?

  • Six
  • Two
  • Five
  • Three

Answer: 4     

Question 8: With which country India have signed agreements on trade, communication, and media to boost bilateral ties?

  • Hong Kong
  • Bhutan
  • Ethiopia
  • Colombia

Answer: 3

Question 9: With which country India signed $4.5 billion LoC recently?

  • Iraq
  • Pakistan
  • Iran
  • Bangladesh

Answer: 4

Question 10: Entomology is the science that studies

  • Behavior of human beings
  • Insects
  • The origin and history of technical and scientific terms
  • The formation of rocks

Answer: 2

Question 11: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  • Asia
  • Africa
  • Europe
  • Australia

Answer: 2

Question 12: Garampani sanctuary is located at

  • Junagarh, Gujarat
  • Kohima, Nagaland
  • Diphu, Assam
  • Gangtok, Sikkim

Answer: 3

Check Out: TNPSC Annual Planner

Question 13: Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.

  • with
  • over
  • on
  • round

Answer: 3

Question 14: The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

  • avidly
  • admiringly
  • thoughtfully
  • earnestly

Answer: 1

Question 15: Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

  • chance
  • luck
  • possibility
  • occasion

Answer: 1

TNPSC Group 2A Exam Pattern

SL.NOExamination TypeSubjectsNo. of QuestionsMarksDuration
1.Objective TypeGeneral Studies751503 Hrs
2.Aptitude & Metal Ability25
3.General Tamil/ General English100150
Total200300

Check Now: TNPSC Group 2 Syllabus

Process to download TNPSC group 2A Model Question Paper with Answers in English Pdf free download

Step 1: First of all applicants are required to visit the official site that is tspsc.gov.in to download TNPSC group 2A model question paper with answers in English pdf.

Step 2: After reaching to the home page, select “Examination” tab given at the right and on previous year paper from the drop down list.

Step 3: Then various links are available on the page you need to select the suitable link of TNPSC group 2A model question paper 2018.

Step 4: Now pDf containing TNPSC group 2A model question paper with answers in English will be displayed on the screen

Step 5: Check all types of TNPSC group 2A model question paper with answers from it.

Step 6: At last take printed copy of each model question paper for TNPSC group 2A for better assistance.

Note

We have well designed this page regarding TNPSC group 2A model question paper if you want to get more TNPSC Group 2A Tamil Model Question Paper then must navigate through the Official Link.

Have a Look On Below Given Section

All PSC UpdatesTNPSC Counselling
TNPSC Group 2 Admit CardTNPSC One Time Registration Process
TNPSC Current AffairsTNPSC Result

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *