XAT 2018 Mock Test Papers, Free Online Practice Test Questions With Solutions For Exam Preparation

XAT Mock Test

Analyze your preparation through XAT Mock Test!!! Student going to participate in the Xavier Aptitude Test 2018 have to qualify the exam to get admission in management courses. for this, you need get well prepared for examination through XAT 2018 Free Online Practice Test. Solving XAT 2018 Questions with Solutions will helps to make preparation more effective for Exam and you will be able to crack the exam easily So must take XAT 2018 Mock Test as exam papers to prepare for exam.

Xavier Aptitude test is a national level management aptitude test conducted to provide admission into academic programmes by the XLRI on behalf of XAMI. XAT is all India  common test conducted  to select most appropriate students for management education. Various students take part in XAT as XAT score is being valid in 150 institutes for the admission. So, if you want to get admission must prepare with XAT Mock Test 2018. You can take XAT Mock Test 2018 directly through this page which is well customized by the team member of indguru.com.

XAT Questions and Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  • largest railway station
  • highest railway station
  • longest railway station
  • None of the above

Answer: 1

Check Now: XAT Application Form

Question 2: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  • Asia
  • Africa
  • Europe
  • Australia

Answer: 2

Question 3: Garampani sanctuary is located at

  • Junagarh, Gujarat
  • Diphu, Assam
  • Kohima, Nagaland
  • Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 4: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  • Labour Party
  • Nazi Party
  • Ku-Klux-Klan
  • Democratic Party

Answer: 2

Question 5: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  • (1/3)
  • (1/8)
  • (2/8)
  • (1/16)

Answer: 2

Question 6: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  • 20
  • 22
  • 23
  • 26

Answer: 2

Question 7: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  • 12
  • 14
  • 27
  • 53

Answer: 2

Get Here Details Of: XAT Syllabus

Question 8: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  • CMN
  • UJI
  • VIJ
  • IJT

Answer: 3

Question 9: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  • JAK
  • HAL
  • HAK
  • JAI

Answer: 1

Question 10: CMM, EOO, GQQ, _____, KUU

  • GRR
  • GSS
  • ISS
  • ITT

Answer: 3

Question 11: QPO, NML, KJI, _____, EDC

  • HGF
  • CAB
  • JKL
  • GHI

Answer: 1

Question 12: JAK, KBL, LCM, MDN, _____

  • OEP
  • NEO
  • MEN
  • PFQ

Answer: 2

Question 13: The name of the Laccadive, Minicoy and Amindivi islands was changed to Lakshadweep by an Act of Parliament in

  • 1970
  • 1971
  • 1972
  • 1973

Answer: 4

Want to Know? How To Crack XAT Exam In First Attempt

Question 14: The members of the Rajya Sabha are elected by

  • the people
  • Lok Sabha
  • elected members of the legislative assembly
  • elected members of the legislative council

Answer: 2

Question 15: The power to decide an election petition is vested in the

  • Parliament
  • Supreme Court
  • High courts
  • Election Commission

Answer: 3

XAT Mock Test

Question 16: The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?

  • 36
  • 37.50
  • 42
  • 44.25

Answer: 2

Question 17: What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?

  • 15º
  • 24º
  • 54º
  • 48º

Answer: 3

Question 18: If for an edition of the book, the cost of paper is Rs. 56250, then find the promotion cost for this edition.

  • 20,000
  • 22,500
  • 25,500
  • 28,125

Answer: 2

XAT Mock Test

Question 19: What is the ratio of the total sales of branch B2 for both years to the total sales of branch B4 for both years?

  • 2:3
  • 3:5
  • 4:5
  • 7:9

Answer: 4

Check Also: XAT Previous Year Question Papers

Question 20: What is the average sales of all the branches (in thousand numbers) for the year 2000?

  • 73
  • 80
  • 83
  • 88

Answer: 2

XAT Mock Test Question Paper Analyze

PaperSectionNo. of Questions
Paper 1Decision Making24
Quantitative Ability and Data Interpretation27
Verbal and Logical Ability21
Paper 2General Knowledge25
EssayOne topic
How to Give Answer in XAT free mock test
  • In XAT mock test online, MCQ’s questions will be asked four options will be provided and one has to select suitable option.
  • Those, who want to change the answer from XAT mock test papers free download must hit on another option.
  • In case if you want to deselect the chosen answer hit the chosen option and then select the Clear Response button.
  • To save the answer hit the “Save & Next” tab
  • To review marked question press on Review & Next button.

Read Now: Best Tips to Crack Online Exam

Benefits of XAT Mock test
  • XAT online mock test free will help you in better preparation.
  • You can easily analyze you preparation level by taking XAT mock test papers pdf.
  • Through XAT 2018 mock test, you will get an idea about the exam paper.
  • XAT mock test online free, applicants can also boost up their knowledge
  • With the help of XAT online mock test you will also know types of questions asked in the exams.
  • Through XAT mock test papers with solutions you can make strategy that, how would you can attempt the exam in time.
  • Daily practice with XAT mock test series will make you more efficient.

Note

So that’s all about XAT Mock Test 2018!!! For more interesting facts about the any upcoming updates you can keep visiting to our site. you can also bookmark this page by pressing ctrl+d key.

Check Now: XAT Admit Card

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *