JIPMER MBBS Previous Year Question Papers | Solved Paper Download pdf

medical1
By medical1 March 9, 2018 11:42

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers

With the help of JIPMER MBBS Previous Year Question Papers, students can easily qualify the JIPMER MBBS Entrance test 2018. Well, for your convenience, we have provided here JIPMER MBBS Solved Paper PDF, so you are suggested to download it for better preparation.

Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education and Research is going to conduct JIPMER MBBS Medical Entrance Examination on 03-06-2018 for admission to 200 MBBS seats offered by Puducherry and Karaikal campuses.

Those, who are looking for JIPMER admission to undergraduate medical programmes have to score well in written test by getting JIPMER Question Paper 2018. To collect more details about JIPMER MBBS Previous Year Question Papers/ JIPMER 2018 Question Paper PDF, go through this page which is well prepared by team of indguru.com

 

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers Download PDFs
2013 Press Here
2012 Press Here
2011 Press Here
2010 Press Here
2009 Press Here

 

JIPMER MBBS Question paper PDF Download PDFs
JIPMER MBBS Chemistry question paper Press Here
JIPMER MBBS Physics question paper Press Here
JIPMER MBBS Zoology question paper Press Here
JIPMER MBBS Botany question paper Press Here
JIPMER MBBS English model question paper Press Here

 

Check Here : JIPMER MBBS Entrance Exam Syllabus 2018

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers With Solutions

Question 1: Which of the following organic groups are found in naturally occuring amino acids?

  1. Guanidinium ion
  2. Indole
  3. Imidazole
  4. All of these

Answer: Option 4

Question 2: Polyprotic acids such as H3PO4, can act as acid-base buffers

  1. only in combination with polyprotic bases
  2. if their concentration is kept low
  3. at pH values around neutrality
  4. at pH values around any of their pKa’s

Answer: Option 4

Question 3: The reactions of molecules

  1. are the reactions of the functional groups
  2. are independent of the functional groups
  3. require an enzyme in all cases
  4. all of the above

Answer: Option 1

Question 4: Which of the following indicates that the pK of an acid is numerically equal to the pH of the solution when the molar concentration of the acid and its conjugate base are equal?

  1. Michaelis-Menten equation
  2. Haldanes equation
  3. Henderson-Hasselbalch equation
  4. Hardy-Windberg law

Answer: Option 3

Question 5: Unpaired H-bond donors and acceptors are found in the hydrophobic core of a protein

  1. only at the ends of a-helices
  2. only at the turns connecting p-strands
  3. only on Pro residues
  4. rarely

Answer: Option 4

Question 6: For the unfolding reaction of Protein G, ΔH° =210.6 kJ/mol, this means that

  1. unfolding is favored enthalpically
  2. folding is favored enthalpically
  3. the entropy is positive at all temperatures
  4. the entropy is negative at all temperatures

Answer: Option 2

Question 7: Attractive Vander Waals forces occur between

  1. apolar molecules in the liquid state
  2. any pair of nearby atoms
  3. polar molecules in the solid state
  4. only if other forces are less favorable

Answer: Option 2

Question 8: Which of the following forces is the most favorable for protein folding?

  1. Conformational entropy
  2. Hydrophobic Interactions
  3. Vander Waals interactions
  4. Hydrogen bonds

Answer: Option 2

Question 9: At the midpoint of a temperature transition curve,

  1. half of the protein is denatured
  2. Keq = 1.0 and ΔG = 0
  3. [Native] = [Unfolded]
  4. All of these

Answer: Option 4

Question 10: Which of those immunoglobulin classes is mainly found in external secretions?

  1. Ig A
  2. Ig D
  3. Ig M
  4. IgE

Answer: Option 1

Question 11: Cleavage of an IgG molecule by a specific protease can produce

  1. an antigen-binding site and two constant regions
  2. two heavy chain-light chain dimers
  3. an inactive mixture of oligopeptides
  4. two Fab fragments and one Fc fragment

Answer: Option 4

Question 12: Papain digest IgG into

  1. two Fab fragments and one Fc fragment
  2. three Fab fragments and two Fc fragments
  3. two Fab fragments and two Fc fragments
  4. three Fab fragments and three Fc fragments

Answer: Option 1

Question 13: Antibodies can be used

  1. for the localization of proteins in the cell
  2. for protein purification
  3. to catalyze chemical reactions
  4. all of the above

Answer: Option 4

Question 14: Type A blood

  1. can be used to donate to type AB individuals
  2. can be used to donate to type B individuals
  3. contains type B antigens on the surface of red blood cells
  4. can always be used to donate to an Rh+ individual

Answer: Option 1

Question 15: A molecular technique in which DNA sequences between two oligonucleotide primers can be amplified is known as

  1. southern blotting
  2. northern blotting
  3. polymerase chain reaction
  4. DNA replication

Answer: Option 3

Question 16: 90% of CO 2 in blood is transported as

  1. Dissolved CO2
  2. HCO3-
  3. Carboxy haemoglobin
  4. Carbamino haemoglobin

Answer: Option 2

Question 17: Angle formed by the shaft and the neck of the femur is ___degrees

  1. 115
  2. 125
  3. 135
  4. 145

Answer: Option 2

Question 18: The aortic opening in the diaphragm is at the level of

  1. T10
  2. T12
  3. T6
  4. T8

Answer: Option 2

Question 19: All the following are general visceral efferent except

  1. Nucleus ambiguous
  2. Dorsal nucleus of vagus
  3. Salivatory nucleus
  4. Edinger Westphal nucleus

Answer: Option 1

Question 20: Which of the following is a primary lymphoid organ?

  1. Spleen
  2. Lymphnode
  3. Bonemarrow
  4. Liver

Answer: Option 3

 

Click Here To Check JIPMER MBBS Official Link

 

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers

By the help of JIPMER MBBS Previous Year Question Paper PDF, you will know type & nature of questions asked in paper. So, start your preparation for 03-06-2018 exam by getting JIPMER Previous Year Question Paper 2018.

JIPMER MBBS Previous Year Question Papers are measured best from preparation point of view. You can get JIPMER Question Paper as well as JIPMER Model Question Paper from this page for best preparation for MBBS Medical Entrance Examination.

To crack the examination in first attempt, you need to go through the JIPMER previous year question papers with solutions PDF. JIPMER previous year Question paper is available only in English language.

Related Links:

Current Available Medical Jobs 2018
Post DateOrganisation NameName Of Post Educational QualificationLast Date To ApplyComplete Information
07/04/2018TVVP 2018-19Civil Assistant SurgeonPost Graduate / Diploma04/05/2018More Details
31/03/2018WB Health 2018-19Pharmacist / MOD-Pharma / BHMS / BAMS / BUMS21/04/2018More Details
29/03/2018NDMC Recruitment 2018-19Senior ResidentsMBBS / MD / MS / DNB / Diploma20/04/2018More Details
28/03/2018NRHM Punjab 2018-19Lab Supervisor / Tech & OthersPost Graduate / Graduate / BSc / 12th15/04/2018More Details
28/03/2018WBHRB 2018-19General Duty Medical officerMBBS-More Details
27/03/2018BHEL Bhopal 2018-19SMO / GDMOMBBS / Post Graduate16/04/2018More Details
26/03/2018WB Health 2018-19Dental Surgeon / Data ManagerMBBS / BDS / Graduate / BSc / BCom / 12th08/04/2018More Details
26/03/2018AIIMS Bhubaneswar 2018-19Educational Counsellor / Senior ResidentM.A / M.Sc (Psychology) / Post Graduate Diploma in Guidance and counseling / MD / DM17/04/2018More Details
26/03/2018AIIMS Jodhpur 2018-19Senior ResidentMD10/04/2018More Details
24/03/2018BHEL Bhopal 2018-19Sr Medical OfficerMBBS / Post Graduate16/04/2018More Details
24/03/2018SAIL 2018-19Staff Nurse TraineeB.Sc. (Nursing) / Diploma ( GNM )10/04/2018More Details
20/03/2018AIIMS Delhi 2018-19DEO/ Steno/ JRF/ Scientist-D & OtherMBBS / Post Graduate / M.Sc / M.tech / Graduate / 12th15/04/2018More Details
19/03/2018AFMC Application Form 2018-19SSC OfficerMBBS Degree / PG Diploma / PG Degree26/04/2018More Details
19/03/2018OPSC 2018-19Dental SurgeonBachelors Degree in Dental Surgery07/04/2018More Details
13/03/2018BHEL through CLAT 2018-19Law OfficerBL or LLB02/05/2018More Details
10/03/2018AIIMS Jodhpur 2018-19Nursing Officer / SuperintendentB.Sc Nursing / Diploma in Nursing / Msc in Nursing14/04/2018More Details
27/02/2018AIIMS Rishikesh 2018-19Group A (Faculty) postsMBBS / BDS / MD / MS / MDS30/04/2018More Details

Final Words

On this page, we have provided all details about JIPMER MBBS Previous Year Question Papers. You may take help from JIPMER MBBS Previous Year Question Papers for best preparation. Stay tuned with us at indguru.com for knowing more updates.

medical1
By medical1 March 9, 2018 11:42
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<