KPSC Old Question Papers PDF Previous Papers FDA/SDA/Group C/AE/LDC Download KPSC.kar.nic.in

pscupdates
By pscupdates October 10, 2017 21:30

KPSC Question Papers

Download KPSC Question Papers for FDA/SDA/Group C/AE/LDC and start practice accordingly for respective exam. Applicants, who are going to be a part of Examination conducted by the Karnataka Public Service Commission, must check KPSC Previous Question Papers PDF. Daily practice with KPSC Question Papers will help you to do better practice and boost up knowledge which is really essential to crack the exam. So, must download KPSC model question papers form the official site through online mode.

Karnataka Public Service Commission conducts various competitive and department examinations with the intention to hire up various eligible and capable applicants for the concerned jobs. So those who are going to participate in any examination must get KPSC Prelims question papers to make preparation more effective. Through KPSC exam question papers you will get an idea about the structure and you will make strategy to attempt the exam much better. Applicants, if you want to get KPSC Question Papers directly then must go through this page which is well structured by the dedicated team member of indguru.com.

KPSC Old Question Papers

KPSC Compulsory Kannada Exam Question Papers OF AE/JE

Paper Code KPSC departmental exam question papers
264 Download PDF
265 Download PDF
266 Download PDF
267 Download PDF
268 Download PDF
269 Download PDF
270 Download PDF

KPSC Previous Question Papers PDF

KPSC FDA Old Question Papers With Answers KPSC SDA Question Papers With Answers

KPSC Previous Year Question Papers PDF (1999)

KPSC Solved Question Papers KPSC Question Papers PDF
AGRICULTURE AGRIL MKTG, & SERIL GET PDF
CIVIL ENGG GET PDF
ELECTRICAL ENGG GET PDF
HISTORY GET PDF
PHYSICS GET PDF
SOCIOLOGY GET PDF
HINDI GET PDF
ENGLISH LITERATURE GET PDF
ANIMAL  HUSBANDRY VETY SCIENCE & FISHERIES. GET PDF
COMMERCE GET PDF
GEOGRAPHY GET PDF
MECHANICAL ENGG GET PDF
POLITICAL SCIENCE AND I.R. GET PDF
STATISTICS GET PDF
ANTHROPOLOGY GET PDF
MANAGEMENT GET PDF
BOTANY GET PDF
CRIMINOLOGY GET PDF
LAW GET PDF
PHILOSOPHY GET PDF
PSYCHOLOGY GET PDF
ZOOLOGY GET PDF
URDU GET PDF
GENERAL STUDIES GET PDF
CHEMISTRY GET PDF
ECONOMICS GET PDF
MATHEMATICS GET PDF
GEOLOGY GET PDF
PUBLIC ADMINISTRATION GET PDF
RURAL DEVPT & COOPERATION GET PDF
KANNADA LITERATURE GET PDF

 KPSC Previous Year Question Papers

KPSC Question Papers With Answers KPSC Question papers PDF
KPSC Question Papers PRESS HERE FOR 2002
KPSC Old Question Papers With Answers PRESS HERE FOR 2005
KPSC Question Papers With Answers Pdf PRESS HERE FOR 2006
KPSC Previous Question Papers PRESS HERE FOR 2008
KPSC General Knowledge Question Papers PRESS HERE FOR 2010
KPSC Old Question Papers PRESS HERE FOR 2011

 KPSC Technical and Non-Technical Question Papers>> Hit Here

KPSC Questions and Answers

Question 1: The Homolographic projection has the correct representation of

  • shape
  • area
  • baring
  • distance

Answer: 2

Question 2: The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

  • larger, more
  • larger, less
  • smaller, more
  • smaller, less

Answer: 1

Question 3: The hazards of radiation belts include

  • deterioration of electronic circuits
  • damage of solar cells of spacecraft
  • adverse effect on living organisms
  • All of the above

Answer: 4

Check Now: All PSC Updates

Question 4: The intersecting lines drawn on maps and globes are

  • latitudes
  • longitudes
  • geographic grids
  • None of the above

Answer: 3

Question 5: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  • Potassium chloride
  • Potassium carbonate
  • Potassium hydroxide
  • Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 6: Ozone hole refers to

  • hole in ozone layer
  • decrease in the ozone layer in troposphere
  • decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  • increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Question 7: Plants receive their nutrients mainly from

  • chlorophyll
  • atmosphere
  • light
  • soil

Answer: 4

Question 8: The absorption of ink by blotting paper involves

  • viscosity of ink
  • capillary action phenomenon
  • diffusion of ink through the blotting
  • siphon action

Answer: 2

Question 9: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  • Fermi
  • angstrom
  • newton
  • tesla

Answer: 1

Question 10: Entomology is the science that studies

  • Behavior of human beings
  • Insects
  • The origin and history of technical and scientific terms
  • The formation of rocks

Answer: 2

Read Now: Preparation Tips For Written Exams

Question 11: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  • Asia
  • Africa
  • Europe
  • Australia

Answer: 2

Question 12: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  • Labour Party
  • Nazi Party
  • Ku-Klux-Klan
  • Democratic Party

Answer: 2

Question 13: The number of simultaneous equations to be solved in the slope deflection method, is equal to :

  • the degree of statical indeterminacy
  • the degree of kinematic indeterminacy
  • the number of joints in the structure
  • none of the above

Answer: 3

Question 14: In a mortar, the binding material is

  • cement
  • sand
  • surkhi

Answer: 1

Question 15: The softness or hardness of a grinding wheel depends upon the type & amount of bonding material used. For general purpose cutter grinding __________ grinding wheel is normally used.

  • hard
  • soft
  • silicon carbide
  • aluminium oxide

Answer: 4

Must Read – How to Crack any Government Exam

How to Download KPSC Question Papers

Those who wish to get KPSC LDC previous question papers, must follow up below mentioned steps –

Step 1: To download KPSC previous year question papers answers applicants must visit the official site of the commission that is kpsc.kar.nic.in.

Step 2: As you reached to the home page, select the “Question Paper” tab from “For Applicants” section.

Step 3: Thereafter various KPSC model question papers in Kannada will be displayed on the screen.

Step 4: Choose the respective KPSC Group c question papers from there.

Step 5: At last you may also download KPSC FDA SDA previous year question paper for practice.

Note

Applicants, hope you are satisfied with this page which is well presented regarding KPSC Question Papers but still if you access the KPSC Question Paper directly then must visit to the Official Link.

Check Related Links:

pscupdates
By pscupdates October 10, 2017 21:30
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<