Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers| Download Solved Model Papers Question/Ans PDF

railway
By railway April 26, 2017 16:46

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers

In order to make your preparation simple and easy, we have bought Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers on this page!! So that candidates can commence their preparation undoubtedly using Eastern Railway Trade Apprentice Solved Model Papers provided here. Recently, Eastern Railway has circulated a vacancy notification titled as Eastern Railway Trade Apprentice Recruitment. Additionally, authority is going to schedule written examination to hire highly motivated, passionate and eligible candidates. Accordingly, contenders who have applied against Trade Apprentice Exam can download Eastern Railway Question/Ans PDF from the web page of organization. For additional details concerning Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers, scrolls down the page which is well modified by team members of indguru.com

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers

Name of Subjects Download PDF of Previous Year Sample Paper
General Knowledge Download PDF
Reasoning Download PDF
Numerical Ability Download PDF
English Download PDF

Eastern Railway Trade Apprentice (Questions & Answers)

Question 1: In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040
  5. None of these

Answer: C

Question 2: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: C

Check Here: Railway Current Affairs

Question 3: Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

  1. 210
  2. 25200
  3. 1050
  4. None of these

Answer: B

Question 4: Which scientist discovered the radioactive element radium?

  1. Isaac Newton
  2. Albert Einstein
  3. Benjamin Franklin
  4. Marie Curie

Answer: D

Question 5: This statesman, politican, scholar, inventor, and one of early presidents of USA invented the swivel chair, the spherical sundial, the moldboard plow, and the cipher wheel.

  1. George Washington
  2. Thomas Jefferson
  3. John Adams
  4. Alexander Hamilton

Answer: B

Question 6: The groundwater can become confined between two impermeable layers. This type of enclosed water is called

  1. Artesian
  2. Artesian Well
  3. Unconfined Groundwater
  4. Confined Groundwater

Answer: A

Question 7: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. None of these

Answer: B

Read Also: Last Minute Tips To Crack Railway Exams

Question 8: He is very ….. on meeting foreigners and befriending them

  1. anxious
  2. find
  3. insistent
  4. keen

Answer: D

Question 9: The name of the Laccadive, Minicoy and Amindivi islands was changed to Lakshadweep by an Act of Parliament in

  1. 1973
  2. 1971
  3. 1972
  4. 1970

Answer: A

Question 10: The Mughal Emperor who prohibited the use of tobacoo was—

  1. Akbar
  2. Babur
  3. Jahangir
  4. Aurangzeb

Answer: D

Question 11: The prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran Bedi for her excellent contribution to which of the following fields?

  1. Literature
  2. Community Welfare
  3. Government Service
  4. Journalism

Answer: C

Get Here: Railway Exam Books

Question 12: he Halifax summit was that of

  1. G-7 countries
  2. Leaders of the NAM
  3. countries in favour of a common currency for Europe
  4. Palestinian and Israeli leaders

Answer: A

Question 13: The UNSECO’s ‘Prix Jules Verne’ prize has been given to which of the following serials of Doordarshan?

  1. The World This Week
  2. Surabhi
  3. Eye Witness
  4. Turning Point

Answer: D

Question 14: If the length of a rectangular plot of land is increased by 12 ½ % and the breadth is decreased by 10% its area is

  1. Increased by 1 .25 %
  2. Decreased by 2.5 %
  3. Increased by 2.5 %
  4. Decreased by 1.25 %

Answer: A

Question 15: The Parliament exercises control over council of ministers, the real executive, in several ways. Which one of the following has been wrongly listed as a method of control over executive?

  1. Questions
  2. Supplementary questions
  3. Adjournment motions
  4. None of the above

Answer: D

You may Also Check: Tips to crack Railway Online Test

Question 16: Which of the following describe correctly the Group of Seven Countries (G-7)?

  1. They are developing countries
  2. They are industrialized countries
  3. They are holding Atomic Bomb technology
  4. They are countries who can launch their own satellites

Answer: B

Question 17: The pension of a high court judge is charged to the

  1. Consolidated Fund of India
  2. Consolidated Fund of the state where he last served
  3. Consolidated Funds of the different states where he has served
  4. Contingency Fund of India

Answer: A

Question 18: The highest civilian award of India ‘Bharat Ratna’ has been awarded to only two foreigners so far. One of them is Nelson Mandela. The other is

  1. Abdul Ghaffar khan
  2. Mikhail Gorbachev
  3. Marshal Tito
  4. Abdul Wali Khan

Answer: A

Question 19: A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 8 : 3
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: C

Get Here: Railway Exam Syllabus

Question 20: A cylindrical vessel of radius 4 cm. is lowered into water until it is completely immersed. The water level in the vessel will rise by—

  1. 5 cm
  2. 25 cm
  3. 2/9 cm
  4. 4/9 cm

Answer: B

In order to commence your preparation, syllabus and exam pattern plays an important role. But having Eastern Railway Trade Apprentice Question Papers will give you idea about the difficulty level of questions and topics covered. Consequently, candidates who have applied against Eastern Railway Exam, we have specified Eastern Railway Question Paper PDF in below presented table. You can download it and prepare accordingly.

Check Also: 

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers give a smart way to prepare for exams and a sure-shot way to get success in examination by scoring good marks. Eastern Railway Trade Apprentice Sample Papers are very helpful for candidates who are going to appear in ER Trade Apprentice Exam, as applying contenders get familiarized with pattern of examination and the marking scheme. Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers are the finest revision tools. Therefore, to ace the examination must practice Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers regularly.

Important Note  

Captivated candidates can download Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers by visiting the above given Official Link. Don’t forget to give us feedback & suggestions by posting your comments in the comment box. If you have any query, then ask us. We will give you prompt and best solution.

railway
By railway April 26, 2017 16:46
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<