RRB ALP Previous Year Papers | pdf Download Assistant Loco Pilot/Technician

railway
By railway February 2, 2018 15:30

RRB ALP Previous Year Papers

With the help of RRB ALP Previous Year Papers, candidates can easily crack the RRB Assistant Loco Pilot/Technician Exam 2018. Consequently, for the ease of those candidates who are going to appear in RRB Assistant Loco Pilot (Technician) Exam, we are providing RRB ALP Model Question Papers PDF on this web page.

By practicing through RRB ALP Technician Previous Papers, students can be familiar with the questions asked in the examination. On the other hand, the speed of solving questions will also increase by practicing RRB Assistant Loco Pilot Previous Year Papers daily.

Numerous numbers of aspirants have applied for RRB ALP Recruitment. So those, who want to qualify RRB ALP Exam in first attempt by scoring good marks they are advised to practice through RRB ALP Previous Year Papers. From this web page of indguru.com, you can download RRB Assistant Loco Pilot Previous Question Papers.

RRB ALP Technician Previous Question Papers

RRB ALP Previous Papers (Subject Wise) Download PDF
RRB ALP Previous Year Papers For General Intelligence Download PDF
RRB ALP Previous Papers For General Science Download PDF
RRB Assistant Loco Pilot Previous Papers For General Awareness Download PDF
RRB ALP Model Papers For Reasoning Download PDF

 

RRB ALP Previous Year Papers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Which of the following cities is known as Electronic City of India?

  1. Mumbai
  2. Hyderabad
  3. Bangalore
  4. Gurgaon

Answer: 3

Question 4: The first underground railway in India was opened in 1984 in

  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Kolkata
  4. Bangalore

Answer: 3

Question 5: Guru Gopinath was an exponent of

  1. Kuchipudi
  2. Bharatnatyam
  3. Kathakali
  4. Kathak

Answer: 3

Question 6: BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS,?

  1. FLR
  2. FIS
  3. FKO
  4. FIL

Answer: 4

Question 7: APZLT, CQYNR, ERXPP, GSWRN, ?

  1. KVIJUJ
  2. JUUVK
  3. ITVTL
  4. KUUVJ

Answer: 3

Question 8: Choose the word which is look like the other words in the group

  1. House
  2. Cottage
  3. School
  4. Palace

Answer: 3

Question 9: In a certain code LAWN is written as JCUP. How will SLIT be coded in that code?

  1. QNGV
  2. QJGV
  3. QNVG
  4. NJGV

Answer: 1

Question 10: A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my aunt.” How is the lady related to the man?

  1. Daughter
  2. Grand daughter
  3. Mother
  4. Sister

Answer: 4

Question 11: Pointing to the woman in the picture, Rajiv said, “Her mother has only one grandchild whose mother is my wife.” How is the woman in the picture related to Rajiv?

  1. Cousin
  2. Wife
  3. Sister
  4. Data inadequate

Answer: 2

Question 12: When a gas is turned into a liquid, the process is called

  1. condensation
  2. evaporation
  3. deposition
  4. sublimation

Answer: 1

Question 13: Earth’s seasons are caused by which of the following?

  1. The tilt of the earth’s rotation relative to the ecliptic as earth revolves around the sun
  2. The varying amount of sunspot activity
  3. The earth’s orbit around the sun as an eclipse rather than a circle
  4. The rotation of during a 24-hour day

Answer: 1

Question 14: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 15: Pollination by birds is called

  1. autogamy
  2. ornithophily
  3. entomophily
  4. anemophily

Answer: 2

Question 16: Arithmetic mean between 2+√(2) and 2-√(2) is

  1. 2
  2. √(2)
  3. 0
  4. 4

Answer: 1

Question 17: Series obtained by adding term of arithmetic sequences is called

  1. Harmonic Series
  2. Geometric Series
  3. Arithmetic Series
  4. Infinite Series

Answer: 3

Question 18: The world famous ajanta caves are situated in the state of

  1. Madhya Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Karnataka
  4. Orissa

Answer: 2

Question 19: Which among the following ranks in Indian Air Force is the highest ?

  1. Flying Officer
  2. Air Commodore
  3. Wing Commander
  4. Squadron Leader

Answer: 2

Question 20: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Click Here for RRB ALP Official Link

Related Links:

Current Available Railway Jobs 2018

Post DateOrganisation NameName Of Post Educational QualificationLast Date To ApplyComplete Information
07/04/2018Western Railway 2018-19TC / Clerks / SSE / JE / CA / TechPost Graduate / Graduate / Diploma / !2th / 10th18/04/2018More Details
04/04/2018East Coast Railway 2018-19Tech-IIIRetired Railway Employee21/04/2018More Details
31/03/2018Northern Railway 2018-19Station Master / Clerks10th / 12th14/05/2018More Details
30/03/2018IRCON 2018-19JE / Manager / AGM / DGMDiploma / BSc / BTech27/04/2018More Details
29/03/2018Southern Railway 2018-19Apprentice / Jr Clerk10th / 12th / ITI23/04/2018More Details
23/03/2018Konkan Railway 2018-19TechnicianMatriculation / SSLC plus ITI22/04/2018More Details
19/03/2018RPF Constable 2018-19Constable10th / 12th Pass-More Details
16/03/2018Northern Railway 2018-19Facilitator12th and graduationFirst Come First BasisMore Details
13/03/2018Central Railway 2018-19JTBS10th / 12th pass-More Details
06/03/2018RRB SSE 2018-19Section EngineerB.E./ B.TechJuly 2018More Details

Final Words

We hope that you are satisfied with the above stated information regarding RRB ALP Previous Year Papers. Candidates who want to get upcoming details concerning RRB ALP Previous Year Papers can bookmark this web page indguru.com by using ctrl+d.

railway
By railway February 2, 2018 15:30
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<