RRB Interview | 15 Common Railway Interview Questions and Answers

railway
By railway January 4, 2018 12:51

RRB Interview Questions and Answers

Candidates who will be appearing for railway recruitment board interview are suggested to check RRB Interview Questions And Answers that are well presented on this page. Through the help of railway interview questions and answers, you will be able to crack the railway exam with good scores. Additionally, you can also seek help from the preparation tips for the interview session.

The most important thing is that aspirants must be having good knowledge about their skills and abilities. Make sure that you know all the vital details given in the resume before presenting it in front of interviewer. Candidates are advised to check below given 15 common interview questions and answer that are commonly asked in RRB interview.

RRB Interview Questions and Answers

Ques 1: What is reason that you want to work with us?

Answer:

  • Tell them what you like about the company
  • Relate it to your long term career goals

Ques 2: What are your salary requirements?

Answer:  Try not to share yoru expected salary in front of interviewer.

Ques 3: where do you want to see yourself after 5 years?

Answer:  Expert at my position

Ques 4: What are your strengths?

Answer:

  • Good leader ship skills
  • Flexibility
  • Hard working
  • Self motivated
  • kind

Ques 5: What are your weaknesses?

Answer:

  • Sensitive
  • Straight forward
  • Take decision very quickly
  • Impatient

Ques 6: Which Railway Division has maximum number of tunnels?

Answer: Kalka Simla division of Northern Railway (103 tunnels)

Check Here: RRB ALP Recruitment 2018

Ques 7: Which is the slowest train in India?

Answer: Nilgri Express

Ques 8: Name the only train in India with numeral name as 10001/10002?

Answer: Satpura Express

Ques 9: Which company undertook the manufacturing of wagon for the first time in 1920?

Answer: Jesaf and Company, Kolkata

Ques 10: Who was first female Asstt. Station Master in Indian Railway?

Answer: Ms Rinku Sinha (appointed in 1994 in Eastern Railway Kolkata)

Ques 11: When did ICF manufacture first indigenous rail compartment?

Answer: 2 October, 1955

Ques 12: What are you hobbies?

Answer:  Try to share your hobbies that are really performed by you. For example if you say listening to music, then they may ask you what kind of music, about the music director. You should be very conscious about those

Check Now: RRB JE Salary 2018 वेतन in Hand After 7th Pay Scale

Ques 13: Why you want to change your Present job? (in case you are working)

Answer:

  • Growth opportunity
  • Job security

Ques 14: Who is first Diesel engine Driver in Indian Railway?

Answer: Mumtaz Kathawala (Appointed in 1992 as Assistant Diesel Driver)

Ques 15: Which in the last railway station of Northern Railway and Indian Railway?

Answer: Bajalta

Current Jobs available in Railway 2018

Post DateOrganisation NameName Of Post Educational QualificationLast Date To ApplyComplete Information
07/04/2018Western Railway 2018-19TC / Clerks / SSE / JE / CA / TechPost Graduate / Graduate / Diploma / !2th / 10th18/04/2018More Details
04/04/2018East Coast Railway 2018-19Tech-IIIRetired Railway Employee21/04/2018More Details
31/03/2018Northern Railway 2018-19Station Master / Clerks10th / 12th14/05/2018More Details
30/03/2018IRCON 2018-19JE / Manager / AGM / DGMDiploma / BSc / BTech27/04/2018More Details
29/03/2018Southern Railway 2018-19Apprentice / Jr Clerk10th / 12th / ITI23/04/2018More Details
23/03/2018Konkan Railway 2018-19TechnicianMatriculation / SSLC plus ITI22/04/2018More Details
19/03/2018RPF Constable 2018-19Constable10th / 12th Pass-More Details
16/03/2018Northern Railway 2018-19Facilitator12th and graduationFirst Come First BasisMore Details
13/03/2018Central Railway 2018-19JTBS10th / 12th pass-More Details
06/03/2018RRB SSE 2018-19Section EngineerB.E./ B.TechJuly 2018More Details

So, that’s all about RRB Interview Questions and Answers, stay tuned with our web portal i.e. indguru.com for interesting facts and information like this.

railway
By railway January 4, 2018 12:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<