RRB Junior Engineer Previous Year Papers, (Branch Wise) Old Question Paper PDF Download!

railway
By railway June 7, 2017 10:25

RRB Junior Engineer Previous Year Papers

Railway Recruitment Board conducts written exam every year for selection to Junior Engineer Posts. So, applicants if you are planning to prepare for Exam may get RRB Junior Engineer Previous Year Papers through this page. For the better preparation of exam, candidates you need to go through the RRB Junior Engineer Old Question Papers which will help you a lot to get success in exam. Applicants can also download the RRB JE Previous Year Papers (Branch Wise) PDF from official site through online process. Here, we are presenting RRB Previous Year Question Papers for Junior Engineer along with solutions.

If you use this RRB Junior Engineer Model Paper in the Exam Preparation, you can get an experience to answer easily in the exam. Qualifying in RRB Junior Engineer Exam is not a simple task. So, candidates who are going to attend the examination should make perfect preparation. Therefore download the RRB Junior Engineer Previous Year Question Papers PDF for better preparation. For more details regarding RRB Junior Engineer Sample Paper, you need to go through the below structured page which is well prepared by team of indguru.com.

RRB Junior Engineer Previous Year Papers PDF

RRB Junior Engineer Question Paper Hit Here
RRB Junior Engineer Previous Year Papers Hit Here
RRB Junior Engineer Recruitment Papers Hit Here
RRB Previous Year Question Papers Hit Here

 

RRB Junior Engineer Previous Year Papers Branch Wise PDF

Civil Download Here
Mechanical Download Here
Electrical Download Here
Electronics & Telecommunication Download Here

RRB Junior Engineer Questions with Answers

Question 1: Where is the Research, Design and Standard Organization situated?

  1. Lucknow
  2. Bangalore
  3. Pune
  4. New Delhi

Answer: 1

Question 2: In which year Research, Design and Standard organization was established?

  1. 1954
  2. 1957
  3. 1959
  4. 1967

Answer: 2

Must Read – How to Crack any Government Exam

Question 3: When was the nationalization of Indian Railways done?

  1. 1952
  2. 1950
  3. 1951
  4. 1954

Answer: 2

Question 4: The railway station situated in the extreme south is

  1. Chennai
  2. Cochin
  3. Kanyakumari
  4. Trivandrum

Answer: 3

Question 5: At which of the following places Diesel Component Works is established?

  1. Jamshedpur
  2. Patiala
  3. Perambur
  4. Varanasi

Answer: 2

Question 6: When was the first underground railway (Metro Railway) started?

  1. 1982
  2. 1989
  3. 1984
  4. 1992

Answer: 3

Read Here – Last Minute Tips To Crack Railway Exams

Question 7: Where is the wheel and axle plant of Indian Railways situated?

  1. Chittranjan
  2. Kapurthala
  3. Bangalore
  4. Perambur

Answer: 3

Question 8: The first locomotive which was manufactured in Chittaranjan on

  1. November 1950
  2. October 1950
  3. September 1949
  4. October 1954

Answer: 1

Question 9: Rajasthan is under which of the following railway zones?

  1. Northern region
  2. Western region
  3. North-Western region
  4. Central Region

Answer: 2

Question 10: Which of the following cities is known as Electronic City of India ?

  1. Mumbai
  2. Hyderabad
  3. Bangalore
  4. Gurgaon

Answer: 3

Question 11: The first underground railway in India was opened in 1984 in

  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. Kolkata
  4. Bangalore

Answer: 3

Check Now: Railway Exam Books

Question 12: Ashok Pandit is known for his outstanding performance in which of the following?

  1. Swimming
  2. Wrestling
  3. Shooting
  4. Kabaddi

Answer: 3

Question 13: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 14: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Get Here: Railway Current Affairs

Question 15: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: 2

Question 16: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: 3

Question 17: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer: 2

Question 18: ADHERE

  1. Disjoin
  2. Stand By
  3. Obey
  4. Follow

Answer: 1

Want to Know? Tips to crack Railway Online Test

Question 19: FIASCO

  1. Success
  2. Failure
  3. Washout
  4. Long

Answer: 1

Question 20: Ram was / senior to / Sam in college.

  1. Ram was
  2. senior to
  3. Sam in college
  4. No Error

Answer: 4

RRB Junior Engineer Previous Year Papers Download PDF

Answering the RRB Junior Engineer Previous Year Papers on usual basis makes applicants more accurate with their answers and they get enhanced clutch on time management. With Junior Engineer Previous Year Papers, you can get the lot of confidence before entering the examination centre / hall. Applicants should evaluate the RRB Junior Engineer Question Paper and practice with them frequently as a significant feature of their preparation strategy for written exam.  The applicants can download the RRB Junior Engineer Previous Year Papers by hitting on the link provided above and switch their preparation to right position.

Check Here:

Important Note

Applicants can download the RRB Junior Engineer Previous Year Papers through this page. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. Contenders are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding RRB Junior Engineer Previous Year Papers through this page, so keep in touch with us regularly. You can give your queries and suggestions in the comment box. You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting latest updates regarding RRB JE Question Paper.

Check Below Given Links:

railway
By railway June 7, 2017 10:25
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<