RRB Traffic Apprentice Sample Papers| Traffic & Commercial Apprentice Solved Previous Year Exam Paper PDF Download

railway
By railway August 1, 2017 14:12

RRB Traffic Apprentice Sample Papers

RRB Traffic Apprentice Sample Papers will help to practice better for the examination which is really essential to crack the examination. To crack Indian Railway TA Exam is not easy for everyone, it require much preparation and hard work. In this, RRB TA Previous Year Question Papers is very helpful as it will give an idea about difficulty level and which type of questions asked in the exams. So, those who want better preparation must download RRB Traffic & Commercial Apprentice Solved Previous Year PDF through online. You can also get RRB TA Sample Question Papers free download PDF through this page.

Railway Recruitment Board conducts recruitment examination every year, with the intention to recruit well educated and skilled candidates for various vacant posts in the departments. Applicants in large number not even applied but also participated and crack the exam. This time also board is going to conduct the exam so those who want to crack RRB TA Exam need to maintain speed and accuracy & this can be possible with the help of RRB TA Question Papers daily. Practice as much as from RRB Traffic Apprentice Previous Year Question Papers. You may get RRB Traffic Apprentice Sample Papers directly from this web page of indguru.com So, scroll this page!!

Highlights Of This Page….

RRB Previous Year TA CA Exam Question And Answers

RRB TA Exam Pattern

RRB TA CA Preparation Books

Preparation Tips

RRB Traffic Apprentice Previous Year Questions with Answers

Question 1: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

  1. 50 km
  2. 56 km
  3. 70 km
  4. 80 km

Answer: A

Question 2: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: B

Get Here Details Of: RRB Traffic Apprentice Recruitment

Question 3: Which Union minister Inaugurates the Integration of eSanad with CBSE’s Academic Repository recently?

  1. Shri Nitin Gadkari
  2. Shri Suresh Prabhu
  3. Smt Sushma Swaraj
  4. Smt Smriti Rani

Answer: C

Question 4: Who won the Man Booker International Prize recently?

  1. Amos Klausner
  2. Leah Rabin
  3. David Grossman
  4. Eliyahu M. Goldratt

Answer: C     

Question 5: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: B

Question 6: What J. B. Dunlop invented?

  1. Pneumatic rubber tire
  2. Automobile wheel rim
  3. Rubber boot
  4. Model airplanes

Answer: A

Question 7: Which of the following is used as a lubricant?

  1. Graphite
  2. Silica
  3. Iron Oxide
  4. Diamond

Answer: A    

Question 8: From a point P on a level ground, the angle of elevation of the top tower is 30º. If the tower is 100 m high, the distance of point P from the foot of the tower is:

  1. 149 m
  2. 156 m
  3. 173 m
  4. 200 m

Answer: C

Question 9: With which country India attended the Sixth Joint Trade Committee Meeting recently?

  1. Mynamar
  2. United States of America
  3. Russia
  4. Japan

Answer: A

Question 10: The government of India decided to observe anti-Emergency day on June _____.

  1. 22-23
  2. 23-24
  3. 25-26
  4. 26-27

Answer: C

Question 11: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: D

Question 12: Which of the following is a prime number ?

  1. 33
  2. 81
  3. 93
  4. 97

Answer: D

Check Now: RRB Traffic Apprentice Syllabus

Question 13: The Centre for Cellular and Molecular Biology is situated at

  1. Patna
  2. Jaipur
  3. Hyderabad
  4. New Delhi

Answer: C

Question 14: The famous Dilwara Temples are situated in

  1. Uttar Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Maharashtra
  4. Madhya Pradesh

Answer: B

Question 15: Wadia Institute of Himalayan Geology is located at

  1. Delhi
  2. Shimla
  3. Dehradun
  4. Kulu

Answer: C

Railway Recruitment Board Traffic Apprentice Exam Pattern

RRB Traffic Apprentice Exam Pattern will help you to know about the duration time and no. of questions so that you can make exam strategy accordingly to score good marks in the respective examination-

  • Subjects included in the examination are General Knowledge, Arithmetic Ability, General Intelligence and General Science.
  • It is of objective type exam that is only Multiple Choice Questions will be asked.
  • Duration of exam is 90 minutes.
  • Exam consists of 100 Questions
  • Exam is of total 100 marks.
  • Negative Marking is applicable as 1/3 for each wrong answer.
Exam Type Subject Marks Duration
 

 

 

Written Test

General Knowledge 20 90 Minutes
Arithmetic Ability 25
General Intelligence 25
General Science 30
Total 100


RRB TA Exam Preparation Books

To crack any competitive exam or any other exam most mandatory is best study material without it, no one will be able crack any exam. So, It is the most important part for candidates to choose best RRB Preparation Books for TA exam along with RRB TA Sample Papers. We have compiled some Best RRB TA Exam Books you can buy these books from market to make better preparation for the RRB competitive examination.

Books Name Author
Solved Papers of Indian Railways Arihant Experts
30 Practice Sets of RRB Arihant Experts
Railways Non-Technical Question Bank Kiran Prakashan
RRB Non-Technical Categories RPH Editorial Board


Check Here:
Railway Traffic Apprentice Job Profile

Preparation Tips for Railway Traffic Apprentice Exam

Candidates who are wondering to grab the concerned need top prepared better and crack the examination. So, here we are providing best tips to crack Indian Railway Exam in First attempt. Let’s have look at below framed tips-

  • Candidates should have complete syllabus of exam before starting preparation.
  • Now make strategy according to the worth of the topic scoring topic should be given more preference

Make a strong grip on weak points to score good marks in the exams.

  • Too many books may lead to confusion so refer RRB Best Books for exam preparation.
  • Improve your speed & accuracy while solving the questions
  • Solve every day RRB Traffic Apprentice TA Previous Year papers; it helps you to know the exam structure that is which type of questions will be asked and level of difficulty in examination.
  • Through RRB Commercial Apprentice Previous Year Papers you can also boost u-p your speed.
  • As time is less, so don’t get panic in the exam solve it calmly.
  • Contenders must make self notes and revise from your own notes is faster, easier and more useful.
  • Go through online mock test daily.

Get Here: Tips To Crack Railway Exams

Note

Those who want to get RRB Traffic Apprentice Sample Papers must visit this Official Link. Candidates can also get all latest updates of Railway Previous Year Question Papers by bookmark our web portal that is indguru.com.

Check These Below Given Links:

railway
By railway August 1, 2017 14:12
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<