SSC JE Previous Year Question Papers Pdf Junior Engineer Past Paper With Solutions Pdf Download

sscupdates
By sscupdates October 3, 2016 11:45

SSC JE Previous Year Question Papers

Let’s start practicing for completive examination with the help of SSC JE Previous Year Question Papers!!! Staff selection commission is going to conduct recruitment examination in order to hire eligible applicants for Junior Engineer jobs. Aspirants who wish to grab the concerned jobs have applied for the same, now they have to appear for the exam. Many candidates adopt best study material and new methodologies to qualify the exam and SSC JE Past Year Question Papers is one of the best way to prepare better for the exam.

Regular practicing with SSC JE Previous Year Question Papers with Solutions makes participants more efficient and accurate. So if you want to crack the with good marks must download SSC JE Previous Year Question Papers Pdf via online mode. Applicants, can also get SSC JE Previous Year Question Papers Pdf directly by going through this page which is well created by the team member of indguru.com.

SSC JE Previous Year Question Papers

Subjects SSC JE Previous Year Question Papers PDF
SSC JE Previous Year Question Papers for Civil Get PDF
 SSC JE Sample Question Papers for Electrical Get PDF
SSC JE Previous Year model Question Papers for Mechanical Get PDF
General intelligence and reasoning Get PDF

SSC JE Previous Year Question Papers

SSC JE Past Year Question Papers Get PDF
SSC Junior Engineer Exam Question Papers for Mental Ability Paper-1
Junior Engineer Exam paper for General Awareness Paper-2
SSC Junior Engineer sample paper for General Awareness Paper-3
SSC Junior Engineer model paper for General Awareness Paper-4
Benefits of SSC JE Previous Year Question Papers
  • Applicants, must start practice with SSC JE Previous Year solve Question Papers PDF as it will help you to boost up knowledge.
  • Through SSC JE Previous Year Question Papers with Solutions PDF one can get an idea about the exam structure.
  • With the help of SSC JE old Question Papers, you will know about types of questions asked in the exams.
  • SSC JE last Year Question Papers helps the applicants to improve efficiency and accuracy.
  • As per the SSC JE Previous Question Papers, one can make strategy to qualify the exam.
  • Regular practice with SSC JE Previous Exam Question Papers will boost up speed to complete the exam on time.
  • Somehow it can be possible that question as repeated as same as SSC JE Previous Year Question Papers PDF

Check Now: SSC JE Recruitment

SSC Junior Engineer Question and Answers

Question 1: Resistance is measured in

  • henries
  • watts
  • hertz
  • ohms

Answer: 4

Question 2: Materials with lots of free electrons are called

  • conductors
  • insulators
  • semiconductors
  • filters

Answer: 1

Question 3: Current flows in a circuit when

  • a switch is opened
  • a switch is closed
  • the switch is either open or closed
  • there is no voltage

Answer: 2

Question 4: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  • rolling friction
  • dynamic friction
  • limiting friction
  • static friction

Answer: 2

Check Here: SSC JE Books

Question 5: Strain energy is the

  • energy stored in a body when strained within elastic limits
  • energy stored in a body when strained upto the breaking of a specimen
  • maximum strain energy which can be stored in a body
  • proof resilience per unit volume of a material

Answer: 1

Question 6: Euler’s formula holds good only for

  • short columns
  • long columns
  • both short and long columns
  • weak columns

Answer: 2

Question 7: The efficiency and work ratio of a simple gas turbine cycle are

  • low
  • very low
  • high
  • very high

Answer: 2

Question 8: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  • Asia
  • Africa
  • Europe
  • Australia

Answer: 2

Question 9: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  • Labour Party
  • Democratic Party
  • Ku-Klux-Klan
  • Nazi Party

Answer: 4

Get Here: SSC JE Syllabus

Question 10: Epsom (England) is the place associated with

  • Horse racing
  • Polo
  • Shooting
  • Snooker

Answer: 1     

Question 11: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  • CMN
  • UJI
  • VIJ
  • IJT

Answer: 3     

Question 12: ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  • OLPA
  • KLMA
  • LLMA
  • KLLA

Answer: 4     

Question 13: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Family 2. Community 3. Member 4. Locality 5. Country
  • 3, 1, 2, 4, 5
  • 3, 1, 2, 5, 4
  • 3, 1, 4, 2, 5
  • 3, 1, 4, 5, 2

Answer: 1

Question 14: CMM, EOO, GQQ, _____, KUU

  • GRR
  • GSS
  • ISS
  • ITT

Answer: 3

Question 15: Who is selected as the 14th President of India?

  • Ram Nath Kovind
  • Suresh Kumar
  • Rajesh kumar
  • Meira kumar

Answer: 1

Read Here: SSC JE Preparation Tips

SSC Junior Engineer (JE) Exam Pattern

Paper I

Papers Type Subjects Maximum Marks Duration
Paper – I Objective Type General Intelligence & Reasoning 50 2 Hrs
General Awareness 50
Part A – General Engineering(Civil & Structural) 100
Part B – General Engineering(Electrical)
Part C – General Engineering(Mechanical)

Paper II

Papers Type of Exam Subjects Maximum Marks Duration
Paper II Conventional/

Descriptive Type

Part A – General Engineering(Civil & Structural) 300 2 Hrs
Part B – General Engineering(Electrical)
Part C – General Engineering(Mechanical)

Note

Applicants who want to get SSC JE Previous Year Question Papers instantly must go through the above highlighted official link. If you want to get all latest updates you can bookmark our site or keep visiting to our portal regularly which is indguru.com.

Have a Look On Below Given Section

SSC JE Results SSC JE Admit Card
SSC Junior Engineer Cut off SSC One Time Registration
How to Crack any Government Exam SSC Calendar
List of Items Banned In SSC Exam Preparation Tips For Written Exams

sscupdates
By sscupdates October 3, 2016 11:45
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<