CDS Previous Question Papers | UPSC CDS Previous Year Model Papers 2016, 2015, 2014 Free Download PDF

upsc
By upsc June 7, 2017 10:51

CDS Previous Question Papers

Download CDS Previous Question Papers of 2017, 2016, 2015 and 2014 now!!! The best way to prepare well for Combined Defence Service Exam I & II is UPSC CDS Previous Year Model Paper. These CDS Sample Papers contains questions that are asked in the examination in previous year along with the answers. You can know the pattern of questions as well as the difficulty level of exam. You can download CDS Question Papers in the form of PDF at free of cost from here. You may go through this page that is created by the team of indguru.com to get latest information related to UPSC CDS Model Paper.

CDS Previous Question Papers

CDS Previous Question Papers in PDF

Name of Exam Subject Download PDF

2017

CDS I General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details

2016

CDS I General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details
CDS II General Knowledge Get Details
Elementary Mathematics Get Details

2015

CDS I General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details
CDS II General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details

2014

CDS I General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details
CDS II General Knowledge Get Details
English Get Details
Elementary Mathematics Get Details

Combined Defence Service Examination Question Papers

Q 1. The main objectives of the UN are

  1. to maintain peace and security in the world
  2. to work together to remove poverty, disease and illiteracy and encourage respect for each other’s rights of basic freedom.
  3. to develop friendly relations among nations
  4. All of the above

Answer: D

Q 2 .The largest city of India is

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Kolkata
  4. Chennai

Answer: B

Q 3.The headquarter of ESCAP Economic and Social Commission for Asia are situated at

  1. Bangkok
  2. Geneva
  3. Santiago (Chile)
  4. Baghdad

Answer: A

Check Here:

Q 4.The industrial organization of Atomic Minerals Division, Heavy Water Board (HWB) is located at

  1. Mumbai
  2. Kolkata
  3. Hyderabad
  4. Jadugude, Bihar

Answer: A

Q 5.The literacy rate of Andaman & Nicobar Islands is

  1. 81.18 per cent
  2. 80.76 per cent
  3. 79.23 per cent
  4. 78.11 per cent

Answer: A

Q 6. The Melghat Tiger reserve is in

  1. Assam
  2. Maharashtra
  3. Karnataka
  4. Orissa

Answer: B

Q 7. The important industries of Assam are

  1. tea processing, oil refineries and coal
  2. silk and plywood
  3. both (a) and (b)
  4. None of the above

Answer: C

Check Now: UPSC CDS Syllabus

Q 8. The legislature of Sikkim is

  1. Unicameral
  2. Bicameral
  3. Polycameral
  4. None of the above

Answer: A

Q 9.The lower limit of perpetual snow in mountains such as the Himalayas is termed as the

  1. tree line
  2. timber line
  3. snow line
  4. boundary line

Answer: C

Q 10. RESTRAINT

  1. Hindrance
  2. Repression
  3. Obstacle
  4. Restriction

Answer: D

Q 11.BROWSE

  1. Heal
  2. Deceive
  3. Examine
  4. Strike

Answer: C

Q 12. INFREQUENT

  1. Never
  2. Usual
  3. Rare
  4. Sometimes

Answer: C

Get Here: CDS Exam Preparation Books

Q 13. RABBLE

  1. Mob
  2. Noise
  3. Roar
  4. Rubbish

Answer: A

Q 14. WARY

  1. Sad
  2. vigilant
  3. Distorted
  4. Tired

Answer: B

Q 15. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: C

Check Now: CDS Coaching Centers

Q 16. Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

  1. Rs. 4, Rs. 23
  2. Rs. 13, Rs. 17
  3. C.Rs. 15, Rs. 14
  4. Rs. 17, Rs. 13

Answer: C

  1. A father is now three times as old as his son. Five years back, he was four times as old as his son. The age of the son (in years) is
  2. 12
  3. 15
  4. 18
  5. 20

Answer: B

Q 18. MAYHEM

  1. Jubilation
  2. Havoc
  3. Excitement
  4. Defeat

Answer: B

Q 19. A waiter’s salary consists of his salary and tips. During one week his tips were 5/4 of his salary. What fraction of his income came from tips ?

  1. 4/9
  2. 5/4
  3. 5/8
  4. 5/9

Answer: D

Want to Know? CDS Eligibility Criteria

Q 20. If 100 cats kill 100 mice in 100 days, then 4 cats would kill 4 mice in how many days ?

  1. 1 day
  2. 4 days
  3. 40 days
  4. 100 days

Answer: D

Above we have given Combined Defence Services Examination Question Papers with Answers. You may solve these questions to get idea of your preparation. Also try to solve the CDS Model Question Paper for which official links are given. You may join us on Facebook and Google Plus to get latest information time to time. If you have any problem related to information available here, please do ask in the comment box. Our team will resolve your all queries concerning CDS Sample Question Paper. You may bookmark to our web portal by pressing ctrl+D key to get information very firstly.

Have a Look On Below Given Section

UPSC CDS I Admit Card UPSC CDS II Admit Card
UPSC CDS 1 Result UPSC CDS Answer Key
UPSC CDS 2 Result UPSC Calendar
UPSC Latest Updates UPSC Jobs
Crack any Government Exam Reduce Negative Marking in Exams
upsc
By upsc June 7, 2017 10:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<