IB ACIO Question Paper | Intelligence Bureau Previous Paper With Solutions PDF Download

IB ACIO Question Paper

IB ACIO Question Paper PDF Download link is available here!!! Ministry of Home Affairs, Intelligence Bureau is the responsible authority which conducts IB ACIO examination with the purpose to recruit the eligible and capable candidates for Assistant Central Intelligence Officer Grade-II jobs. Thus, now expert panel is going to conduct written examination for all applied candidates. Those who are going to participate in exam can check Intelligence Bureau Previous Paper with Solutions PDF from this page.

You can also download IB ACIO Previous year Question Paper via online. IB ACIO Question Paper with Solution PDF as you will get an idea about exam paper, which helps you in better preparation. We the team of indguru.com has well created this regarding IB ACIO Question Paper, applicants must go through this page and collect all last year question papers.

IB ACIO Exam Questions and Answers

Question 1: Who laid the foundation of Portuguese power in India?

  • Vasco da Gama
  • Bartholomew Dias
  • Alfonso de Albuquerque
  • None of the above

Answer: 3

Question 2: The Modi script was employed in the documents of the

  • Wodeyars
  • Zamorins
  • Hoysalas
  • Marathas

Answer: 4

Must Read – How to Crack any Government Exam

Question 3: Which among the following is the major item of export from Paradeep Port?

  • Rice
  • Tea
  • Fish
  • Iron ore

Answer: 4

Question 4: Kumarasambhava, an epic poem, was composed by

  • Banabhatta
  • Chand Bardai
  • Harisen
  • Kalidasa

Answer: 4

Question 5: Which one of the following cultures is influenced by Harppan culture?

  • Malwa Culture
  • Jorwe Calture
  • Kayatha Culture
  • Megalithic Culture

Answer: 3

Question 6: Which religion has the largest population in the world ?

  • Christianity
  • Islam
  • Hinduism
  • Buddhism

Answer: 1

Check Now: IB ACIO Recruitment

Question 7: Which among the following countries has the largest population ?

  • Indonesia
  • Japan
  • Pakistan
  • Sudan

Answer: 2

Question 8: In which one of the following countries, is Tamil a major language?

  • Myanmar
  • Indonesia
  • Mauritius
  • Singapore

Answer: 4

Question 9: Which National Highway connect Delhi and Mumbai?

  • NH6
  • NH8
  • NH10
  • NH12

Answer: 3

Read Here- How to Study without Distractions

Question 10: The later Mughal Emperor Shah Alam II was actually known as

  • Shahjahan
  • Kambakhsh
  • Ali Gauhar
  • Alamgir

Answer: 3

Question 11: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Question 12: 1397 x 1397 =?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: 1

Question 13: How many of the following numbers are divisible by 132?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: 1

Question 14: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

  1. 9768
  2. 9988
  3. 9944
  4. 8888

Answer: 3

Question 15: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. highest railway station
  2. largest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 2

Question 16: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Europe
  3. Australia
  4. Africa

Answer: 4

Question 17: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Get Here Details Of: IB ACIO Syllabus

Here are some words translated from an artificial language.

Question 18: gorblflur means fan belt

pixngorbl means ceiling fan

arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

  1. gorbltusl
  2. flurgorbl
  3. arthflur
  4. pixnarth

Answer: 4

Question 19: hapllesh means cloudburst

srenchoch means pinball

resbosrench means ninepin

Which word could mean “cloud nine”?

  1. leshsrench
  2. ochhapl
  3. haploch
  4. haplresbo

Answer: 4

Question 20: migenlasan means cupboard

lasanpoen means boardwalk

cuopdansa means pullman

Which word could mean “walkway”?

  1. poenmigen
  2. cuopeisel
  3. lasandansa
  4. poenforc

Answer: 4

Intelligence Bureau ACIO Previous Year Question paper

Download IB ACIO Question Paper as it is the best study material which helps in better preparation for the exam. Solving MHA IB ACIO previous question paper is the best way to boost up knowledge and increases the speed and you will be able to crack the exam in the first attempt. IB ACIO Previous Years Papers will helps you to get an idea about the exam paper so you confidence will be build up to qualify the exam.

IB ACIO Exam Pattern

IB Assistant Central Intelligence Officer Exam Pattern sates that –

  • Exam will be conducted in two stages Tier 1 Tier 2
  • Tier -1 is an objective type exam
  • Tier -1 carries total 100 marks.
  • Tier 2 was Descriptive type exam
  • Tier 2 is of total 50 marks.
  • Duration to complete the exam is 2 hours i.e. 1 hour for each tier.
Written Exam Name of the Subject Total Marks Duration 
Tier 1 – Objective Type General Awareness 100 60 Minutes
Quantitative Aptitude
Analytical Ability
English Language
Tier 2 – Descriptive Type Essay On one of the Topic 50 60 Minutes
English Comprehension
                Total 150 Marks 120 Minutes

 Read Now: Preparation Tips For Written Exams

Preparation Tips for IB ACIO Examination

Without proper preparation it is impossible to crack any competitive examination, so here we ache provide some preparation tips of IB ACIO Exam, applicants must follow tips to crack IB ACIO Exam with good marks.

  • Collect latest revised Exam Pattern and MHA Intelligence Bureau ACIO Exam Syllabus.
  • Make strategy or plan to prepare for exam and set a routine, abide to it.
  • Collect all Data Intelligence Bureau ACIO Previous Question paper
  • Prepare short notes and do regular practice with it.
  • Make habit of reading news paper daily to boost up general knowledge
  • Find out week points and practice hard to deduct it
  • Make effective revision to crack the exam.
  • Be Self confident and self motivated as they are key factors which helps in qualifying the exam
  • Refer Best books for IB ACIO Exam preparation to score better marks.
  • Practice as much as you can to get strong command of worthy topics.
  • Practice to increase the speed for productive time management.

Note

Dear visitors, you are advice to hit here highlighted Official Link to get IB ACIO Question Paper easily. Applicants are advice to stay connected with us to grab more relevant details of upcoming updates.

Check Now: IB ACIO Admit Card

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *